Zamatové tvarohové rezy fotorecept
Foto: olinecka
Jedinečné rezy, ktoré určite odporúčam upiecť. Oplatí sa, budete sa tešiť z tejto dobroty...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
150 g |
|
2-3 PL |
|
1/2 bal. |
|
1 bal. |
|
Tvarohová plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
3 PL |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
200 ml (16-18 %) |
|
1 PL (Gustin alebo Solamyl) |
|
Orechové cesto: | |
2 ks |
|
150 g |
|
5 PL vlažná |
|
150 ml |
|
70 g mleté |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Sypké suroviny na cesto - múku, práškový cukor, prášok do pečiva a kakao - preosejeme, pridáme vanilínový cukor. K sypkej zmesi nastrúhame na strúhadle studenú Heru a zapracujeme vajíčko.
-
2
Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme, preložíme na vymastený, múkou vysypaný plech (25x35 cm), boky cesta mierne vyvýšime, aby nám nevytiekla plnka.
-
3
Suroviny na tvarohovú plnku. Všetko spolu premiešame.
-
4
Suroviny na orechové cesto. Vajíčka s kryštálovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do hustej peny, postupne pridávame olej, vlažnú vodu a krátko prešľaháme. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, mleté vlašské orechy a varechou premiešame.
-
5
Na pripravené cesto vylejeme tvarohovú plnku. Rúru predhrejeme na 180 a predpečieme 15 minút.
-
6
Na predpečené cesto vylejeme orechové cesto. Vrátime do rúry a pečieme ďalších 25 minút.
-
7
Po upečení necháme vychladnúť. Pred podávaním pokrájame, posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť .
-
8
Keďže som piekla na sviatok, na foto toho ponúkam viac...
Veru
. Ďakujem za príjemný komentár som rada, že si si našla čas prečítať recept...
Srdečne ďakujem za príjemný komentár, ktorý potešil.Odpovedám na otázku..Bod 2. je uvedená veľkosť plechu 25x35cm.Pozdravujem.
Ďakujem za príjemný komentár,spodný korpus rozvaľkáme,boky mierne vyvyšíme.....
Som rada,že sa páčia ďakujem veľmi pekne za príjemný komentár.
Som rada že recept zaujal...zjedol sa za pár minút....
Určite sa zastav keď pôjdeš okolo..... Ďakujem ti za krásny komentár ktorý, veľmi potešil.Som rada,že si si našla čas prečítať recept, pozdravujem...