Zamatové tvarohové rezy fotorecept
Foto: olinecka
Jedinečné rezy, ktoré určite odporúčam upiecť. Oplatí sa, budete sa tešiť z tejto dobroty...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
150 g |
|
2-3 PL |
|
1/2 bal. |
|
1 bal. |
|
Tvarohová plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
3 PL |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
200 ml (16-18 %) |
|
1 PL (Gustin alebo Solamyl) |
|
Orechové cesto: | |
2 ks |
|
150 g |
|
5 PL vlažná |
|
150 ml |
|
70 g mleté |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Sypké suroviny na cesto - múku, práškový cukor, prášok do pečiva a kakao - preosejeme, pridáme vanilínový cukor. K sypkej zmesi nastrúhame na strúhadle studenú Heru a zapracujeme vajíčko.
-
2
Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme, preložíme na vymastený, múkou vysypaný plech (25x35 cm), boky cesta mierne vyvýšime, aby nám nevytiekla plnka.
-
3
Suroviny na tvarohovú plnku. Všetko spolu premiešame.
-
4
Suroviny na orechové cesto. Vajíčka s kryštálovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do hustej peny, postupne pridávame olej, vlažnú vodu a krátko prešľaháme. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, mleté vlašské orechy a varechou premiešame.
-
5
Na pripravené cesto vylejeme tvarohovú plnku. Rúru predhrejeme na 180 a predpečieme 15 minút.
-
6
Na predpečené cesto vylejeme orechové cesto. Vrátime do rúry a pečieme ďalších 25 minút.
-
7
Po upečení necháme vychladnúť. Pred podávaním pokrájame, posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť .
-
8
Keďže som piekla na sviatok, na foto toho ponúkam viac...
Veru
. Ďakujem za príjemný komentár som rada, že si si našla čas prečítať recept...