Čučoriedkový koláč
Čučoriedkový koláč

Hrnčekový čučoriedkový koláč s tvarohom

helena10 - bez fotkyhelena10, 11. novembra 2023
Hrnčekový čučoriedkový koláč s tvarohom
Foto: helena10

Jednoduché pečenie, ktoré zvládne každý. Použila som tohoročné mrazené lesné čučoriedky. Hrnček je 250 ml.

Suroviny

Cesto hrnčekové:
2 ks
1 ks
1/2 hrnčeka
1 ks
1,5 KL
štipka
1/2 hrnčeka
3/4 hrnčeka
400 ml
2/3 ks
Náplň tvarohová:
250 g
2 PL
1,5 KL (Gustin)
1 KL
1 ks
1 PL rozpustené
Okrem toho:
 (lesné mrazené)
2 KL (Gustin)
Na posypanie:

Online leták

Postup

  1. 1

    Cesto: Celé vajcia a žĺtok mixérom vyšľahám s cukrami a štipkou soli. Prilievam olej, mlieko. Nakoniec dávam múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vymiešam na hladké cesto.

  2. 2

    Hotové cesto nalejem do hlbokého pekáča 17 x 28 cm, ktorý som vystlala papierom na pečenie.

  3. 3

    Na celý povrch cesta lyžicou rozkladám tvarohovú náplň, ktorú som si vymiešala z uvedených surovín a tiež rozsypem neochutené mrazené čučoriedky posypané škrobom. Ak chcete, robte kôpky... Množstvo dávam od oka podľa vlastnej chuti.

  4. 4

    Pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 35 minút. Kontrola špajľou.

  5. 5

    Upečený koláč trochu ochladím a posypem práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu