Hrnčekový čučoriedkový koláč s tvarohom
Jednoduché pečenie, ktoré zvládne každý. Použila som tohoročné mrazené lesné čučoriedky. Hrnček je 250 ml.
Suroviny
| Cesto hrnčekové: | |
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 1 ks |
|
| 1,5 KL |
|
| štipka |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 3/4 hrnčeka |
|
| 400 ml |
|
| 2/3 ks |
|
| Náplň tvarohová: | |
| 250 g |
|
| 2 PL |
|
| 1,5 KL (Gustin) |
|
| 1 KL |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL rozpustené |
|
| Okrem toho: | |
| (lesné mrazené) |
|
| 2 KL (Gustin) |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Celé vajcia a žĺtok mixérom vyšľahám s cukrami a štipkou soli. Prilievam olej, mlieko. Nakoniec dávam múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vymiešam na hladké cesto.
- 2
Hotové cesto nalejem do hlbokého pekáča 17 x 28 cm, ktorý som vystlala papierom na pečenie.
- 3
Na celý povrch cesta lyžicou rozkladám tvarohovú náplň, ktorú som si vymiešala z uvedených surovín a tiež rozsypem neochutené mrazené čučoriedky posypané škrobom. Ak chcete, robte kôpky... Množstvo dávam od oka podľa vlastnej chuti.
- 4
Pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 35 minút. Kontrola špajľou.
- 5
Upečený koláč trochu ochladím a posypem práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Tiež Čučoriedkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu