Tvarohový koláč s ringlotami
Fajnový jemný koláč s tvarohom a sladkokyslý od čerstvých ringlôt. Oplatí sa vyskúšať.
Suroviny
| Cesto: | |
| 100 g mäkké |
|
| 60 g |
|
| 1/2 bal. |
|
| štipka |
|
| 2 ks |
|
| 140 g |
|
| 2 KL |
|
| Tvarohový krém: | |
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
| 1,5 PL |
|
| 1 bal. |
|
| 1 KL |
|
| 1 kopcovitá PL (Gustin) |
|
| 1/2 KL nastrúhaná |
|
| Navrch: | |
| 330 g tmavé, čerstvé |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Na cesto som v nádobe vymiešala spolu všetky suroviny ručným mixérom s hrubými hakovitými metlami.
- 2
Husté cesto rozotriem na okrúhly vyšší plech (priemer 23 cm), ktorý som až nad okraj vystlala papierom na pečenie.
- 3
Na cesto rozotieram - nie celkom k okraju – tvarohový krém poriadne metličkou vymiešaný z uvedených ingrediencií.
- 4
Navrch tvarohového krému naukladám nakrájané tmavé ringloty, ktoré som ničím neochucovala.
- 5
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 30-35 minút. Kontrolujem. Riaďte sa vlastnou rúrou.
- 6
Vychladený koláč posypem práškovým cukrom. Dobrú chuť prajem.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu