Nepečený čučoriedkový zákusok
Nepečený čučoriedkový zákusok

Čučoriedkovo-čokoládový zákusok bez pečenia

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 31. augusta 2023

Suroviny

Korpus:
150 g
50 g
120 ml
Čokoládová vrstva:
200 g
200 ml
250 g
Čučoriedková vrstva:
100 g
1 ČL
1 ČL (Gustin)
160 g
170 ml
170 g




Postup

  1. 1

    Na korpus zmiešame roztopené maslo, zomleté maslové sušienky a mlieko. Hmotu rovnomerne natlačíme do formy s priemerom 18-20 cm a dáme do chladničky kým pripravíme krém. Ak chcete pripraviť väčšiu tortu (26 cm), je potrebné použiť 1,5 dávky surovín.

  2. 2

    Čokoládová vrstva: Šľahačkovú smotanu, cream cheese a roztopenú čokoláda dáme do nádoby a všetko spolu mixérom vyšľaháme. Hotový krém nanesieme na stuhnutý sušienkový korpus.

  3. 3

    Čučoriedková vrstva: Čučoriedky dáme do menšieho hrnca spolu s cukrom a chvíľu varíme na miernom ohni. Rozpučíme ich vidličkou, aby pustili šťavu a k hotovými pridáme škrob rozmiešaný v troche vody.

  4. 4

    V osobitnej nádobe vymiešame šľahačkovú smotanu, cream cheese a roztopenú bielu čokoládu. Následne vmiešame pripravené čučoriedky a krém nanesieme na čokoládovú vrstvu.

  5. 5

    Najideálnejšie je nechať zákusok stuhnúť v chlade cez noc.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia