Čučoriedkovo-čokoládový zákusok bez pečenia
Foto: frommykitchendotcom
Suroviny
Korpus: | |
150 g |
|
50 g |
|
120 ml |
|
Čokoládová vrstva: | |
200 g |
|
200 ml |
|
250 g |
|
Čučoriedková vrstva: | |
100 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL (Gustin) |
|
160 g |
|
170 ml |
|
170 g |
|
Postup
-
1
Na korpus zmiešame roztopené maslo, zomleté maslové sušienky a mlieko. Hmotu rovnomerne natlačíme do formy s priemerom 18-20 cm a dáme do chladničky kým pripravíme krém. Ak chcete pripraviť väčšiu tortu (26 cm), je potrebné použiť 1,5 dávky surovín.
- 2
Čokoládová vrstva: Šľahačkovú smotanu, cream cheese a roztopenú čokoláda dáme do nádoby a všetko spolu mixérom vyšľaháme. Hotový krém nanesieme na stuhnutý sušienkový korpus.
- 3
Čučoriedková vrstva: Čučoriedky dáme do menšieho hrnca spolu s cukrom a chvíľu varíme na miernom ohni. Rozpučíme ich vidličkou, aby pustili šťavu a k hotovými pridáme škrob rozmiešaný v troche vody.
- 4
V osobitnej nádobe vymiešame šľahačkovú smotanu, cream cheese a roztopenú bielu čokoládu. Následne vmiešame pripravené čučoriedky a krém nanesieme na čokoládovú vrstvu.
- 5
Najideálnejšie je nechať zákusok stuhnúť v chlade cez noc.
Tiež čučoriedkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu