Čerešňový koláč
Čerešňový koláč

Čerešňový smotanový koláč

helena10 - bez fotkyhelena10, 13. júla 2023
Čerešňový smotanový koláč
Foto: helena10

Veľmi rýchle a jednoduché pečenie s osviežujúcim výsledkom.

Suroviny

Cesto:
80 g mäkké
80 g (alebo kryštálový jemný)
1 KL
štipka
1 ks
120 g (16 %)
250 ml
1/2 KL
Ovocné obloženie na cesto:
200-250 g odkôstkované
Smotanový krém:
200 g (16 %)
2 PL (alebo kryštálový jemný)
1 PL (Gustin)
Na vymastenie a vysypanie formy:




Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo vyšľahám s cukrami a soľou do nadýchaného stavu. Pridám vajce, prešľahám. Potom pridám kyslú smotanu a prešľahám. Nakoniec nasypem preosiatu múku s práškom do pečiva a prešľahám. Cesto je hustejšej konzistencie.

  2. 2

    Cesto rozotriem do vymastenej a hrubou múkou posypanej okrúhlej formy s priemerom 23 cm. Na cesto rovnomerne rozložím neochutené odkôstkované čerešne bez šťavy (po odkôstkovaní boli na sitku). Jemne ich zatlačím trošku do cesta.

  3. 3

    Navrch čerešní lyžicou naložím a po celom povrchu rovnako rozotriem smotanový krém, ktorý som pripravila zmiešaním kyslej smotany, cukru a škrobu.

  4. 4

    Pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 35-40 minút. Kontrolujem. Riaďte sa podľa svojej rúry.

    Čerešňový smotanový koláč - obrázok 4
  5. 5

    Koláč nechávam vychladnúť, ozdobím a potom nakrájam. Dobrú chuť prajem!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia