Čerešňový smotanový koláč
Foto: helena10
Veľmi rýchle a jednoduché pečenie s osviežujúcim výsledkom.
Suroviny
Cesto: | |
80 g mäkké |
|
80 g (alebo kryštálový jemný) |
|
1 KL |
|
štipka |
|
1 ks |
|
120 g (16 %) |
|
250 ml |
|
1/2 KL |
|
Ovocné obloženie na cesto: | |
200-250 g odkôstkované |
|
Smotanový krém: | |
200 g (16 %) |
|
2 PL (alebo kryštálový jemný) |
|
1 PL (Gustin) |
|
Na vymastenie a vysypanie formy: | |
|
|
|
Postup
-
1
Zmäknuté maslo vyšľahám s cukrami a soľou do nadýchaného stavu. Pridám vajce, prešľahám. Potom pridám kyslú smotanu a prešľahám. Nakoniec nasypem preosiatu múku s práškom do pečiva a prešľahám. Cesto je hustejšej konzistencie.
- 2
Cesto rozotriem do vymastenej a hrubou múkou posypanej okrúhlej formy s priemerom 23 cm. Na cesto rovnomerne rozložím neochutené odkôstkované čerešne bez šťavy (po odkôstkovaní boli na sitku). Jemne ich zatlačím trošku do cesta.
- 3
Navrch čerešní lyžicou naložím a po celom povrchu rovnako rozotriem smotanový krém, ktorý som pripravila zmiešaním kyslej smotany, cukru a škrobu.
- 4
Pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 35-40 minút. Kontrolujem. Riaďte sa podľa svojej rúry.
- 5
Koláč nechávam vychladnúť, ozdobím a potom nakrájam. Dobrú chuť prajem!
Tiež Čerešňový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu