Perníkové lekvárové drobné pečivo fotorecept
Foto: cesminaz
Výborné malé koláčiky s perníkovou chuťou. Tieto koláčiky sa hodia na skladovanie, lebo čím dlhšie stoja, tým sú lepšie. Sú mäkučké a aromatické. Zobraziť celý popisVýborné malé koláčiky s perníkovou chuťou. Tieto koláčiky sa hodia na skladovanie, lebo čím dlhšie stoja, tým sú lepšie. Sú mäkučké a aromatické. U nás doma už patria medzi stálice popri lineckých
koláčikoch.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2023/03/pernikove-lekvarove-drobne-pecivo.html
porcií
na 190 °C
Suroviny
500 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
cca 1-1,5 dl |
|
2 kopcovité PL |
|
1 kopcovitá PL |
|
2 kopcovité KL |
|
2 KL |
|
1/2 KL |
|
1 bal. |
|
Náplň: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetko potrebné. Čo sa týka škrobu, ja používam vždy kukuričný. Ja používam do cesta len cukor, ale ak niekto chce, tak si ho zamení na med. Priznám sa, že ja som ich s medom ešte nerobila.
-
2
V jednej miske najprv lyžicou premiešame všetky sypké suroviny. Potom pridáme maslo, ktoré poriadne zapracujeme do múky. Nakoniec pridáme vajce a postupne toľko mlieka, aby sme vypracovali polomäkké cesto.
-
3
Z cesta odtrhávame malé kúsky, ktoré ušúľame do maličkej guličky. Guľky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie ďalej od seba a roztlačíme ich spodkom pohára :-) Dostaneme tenké kolieska hrúbky cca 4 mm, tenšie nerobte.
-
4
Kolieska pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C cca12 minút. Treba si to sledovať. Spodok koláčika má byť len jemne na hnedo upečený.
-
5
Vychladnuté kolieska poriadne natrieme lekvárom a jemne bez tlačenia zlepíme. Uložíme do krabice a necháme takto 1 noc, aby sa koláčiky s tým lekvárom ustálili. Z tejto dávky vyjde cca 30-32 ks už zlepených koláčikov, závisí aj od vás, aké veľké guľky ste robili.
-
6
Na druhý deň koláčiky posypeme práškovým cukrom. Takto zlepené sú hrubé 2 cm. Kto chce ich môže namiesto cukru poliať aj čokoládou, ja ich len cukrujem.
-
7
Perníčky chutia výborne, sú mäkučké a aromatické. Čím dlhšie stoja, tým sú lepšie!!! Mäkké sú už na druhý deň, ale celkom mäkulinké a úplne rozplývavé začnú byť po 2-3 dňoch. Prajem dobrú chuť !
-
8
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
Dakujem🥰