Bravčové medové rebro so zeleninovým špízom
Daniel Brida
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 5. februára 2012
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 5. februára 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
1500 g |
|
20 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
10 g |
|
5 g |
|
100 ml |
|
50 g |
|
500 ml |
|
100 g |
|
Špíz: | |
150 g |
|
150 g |
|
200 g (tri farby) |
|
100 g |
|
50 g |
|
10 g |
|
5 g |
|
Postup
-
1
Rebrá umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kusy, ktoré namarinujeme medom, soľou, korením a cesnakom. Necháme odležať 24 hodín. Odležané rebrá vložíme na pekáč, podlejeme zeleninovým vývarom a pomaly pečieme 2–2,5 hodiny pri 150 o C.
- 2
Zo zeleniny, šampiňónov a šalotky urobíme špíz, osolíme, okoreníme a opečieme ho na olivovom oleji. Šalotku orestujeme na oleji, pridáme pretlak, čili papričky a podlejeme zeleninovým vývarom. Odparíme na krémovú konzistenciu.
- 3
Upečené rebrá dáme na špízy a ľahko polejeme čili omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu