Bravčové medové rebro so zeleninovým špízom

Daniel Brida
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 5. februára 2012
Bravčové medové rebro so zeleninovým špízom
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

1500 g
20 g
100 g
100 g
10 g
5 g
100 ml
50 g
500 ml
100 g
Špíz:
150 g
150 g
200 g (tri farby)
100 g
50 g
10 g
5 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rebrá umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kusy, ktoré namarinujeme medom, soľou, korením a cesnakom. Necháme odležať 24 hodín. Odležané rebrá vložíme na pekáč, podlejeme zeleninovým vývarom a pomaly pečieme 2–2,5 hodiny pri 150 o C.

  2. 2

    Zo zeleniny, šampiňónov a šalotky urobíme špíz, osolíme, okoreníme a opečieme ho na olivovom oleji. Šalotku orestujeme na oleji, pridáme pretlak, čili papričky a podlejeme zeleninovým vývarom. Odparíme na krémovú konzistenciu.

  3. 3

    Upečené rebrá dáme na špízy a ľahko polejeme čili omáčkou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Phí, ani tie špízy by som nemusela mať, stačil by mi chlieb, len aby boli tak krásne opečené.
sjuz
V sobotu som piekla rebra v marinade,tak sme si uspokojili nade chutky na rebra...ale ukladam aj tieto..
jerica
Recept som vyčítala v piatkovej prílohe ,no a rebrá práve od našho mäsiara , tak som robila presne podľa tohto receptu s malo zmenou , podliala som jablkovou šťavou,dalo sa, ale pre moju polovičku sa to zdalo sladké. Ja zas obľubujem jedlá s medom.