Bravčové medové rebro so zeleninovým špízom
Daniel Brida
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 5. februára 2012
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 5. februára 2012

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
| 1500 g |
|
| 20 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 10 g |
|
| 5 g |
|
| 100 ml |
|
| 50 g |
|
| 500 ml |
|
| 100 g |
|
| Špíz: | |
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 200 g (tri farby) |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 10 g |
|
| 5 g |
|
Postup
-
1
Rebrá umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kusy, ktoré namarinujeme medom, soľou, korením a cesnakom. Necháme odležať 24 hodín. Odležané rebrá vložíme na pekáč, podlejeme zeleninovým vývarom a pomaly pečieme 2–2,5 hodiny pri 150 o C.
- 2
Zo zeleniny, šampiňónov a šalotky urobíme špíz, osolíme, okoreníme a opečieme ho na olivovom oleji. Šalotku orestujeme na oleji, pridáme pretlak, čili papričky a podlejeme zeleninovým vývarom. Odparíme na krémovú konzistenciu.
- 3
Upečené rebrá dáme na špízy a ľahko polejeme čili omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu