Foto: mardo
Tak ma napadlo dat omacku pomodoro do listkoveho cesta a k tomu paradajkovo parmazanovy balzam na lyzicku. S bielym vinom. Co vy na to?
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Poviem pravdu, listkove cesto som kupev, v obchode. Omajdu popodoro som si spravil nekomplikovane, tak ako aj omajdu potom ku kolacom alebo ako to cele nazveme. Salotka sa v panvici na olivovom oleji stretla s na kococky nakrajanym cesnakom, spolu sme ich orestovali a pridali oparene na drobno pokrajane paradajky bez supky. Osolit a okorenit, povarit tak dloho ako sa paradajkam raci s pomocou vyvaru, nech sa pekne vypari voda, trosku pamazanu, bazalka a hotovo. Tolko k zakladu na listkove cesto. Vyberieme z panvice pomocou naberacky a nechame odstat. To co nam ostalo v panvicke, este posypeme parmazanom a zahustime maslom. A mame omajdu ku kolacom na studeno.
-
2
Listkove cesto trosku rozvalkame, natrieme nasou omajdou, ktoru sme si urobili a ktora nam trosku stala aby nebola tepla na ceste. Pokracujeme pridanim sunky a ementalu. Pripomina mi to pizzu. Vsetko zrolujeme, obalime alobalom a nechame odstat v ladnicke isty cas. Nech si to vsetko odychne.
-
3
Nasu rolku vyberieme z chladnicky nakrajame, posypeme sezamom a oreganom, poukladame na papier na pecenie, ktory uz mame na plechu. Rovno do rury na 200stupnov, povedzme na pol hodinku. Treba si to odsledovat. Hovorim to podla mojej rury. Nuz a takto mi to cele vyslo.
P. S. @matata1 , ja som už , chvalabohu, po raňajkách, ináč neviem, neviem...