Špikové kosti s chrenom a šalotkou
Michal Pažák
šéfkuchár reštaurácie Carnevalle v Bratislave, 18. decembra 2011
šéfkuchár reštaurácie Carnevalle v Bratislave, 18. decembra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
400 g |
|
0,4 dl |
|
|
|
|
|
30 ml |
|
30 g čerstvého nastrúhaného |
|
Šalotková marmeláda: | |
200 g, nasekanej na mesiačiky |
|
0,4 dl |
|
|
|
|
|
30 g |
|
1 dl |
|
Postup
-
1
Špikové kosti okoreníme a osolíme. Polejeme olejom a na plechu ich dáme piecť asi 10–15 minút.
- 2
Kosti po upečení naservírujeme na tanier a podávame s horčicou, chrenom a šalotkovou marmeládou. Tú si pripravíme tak, že na oleji pražíme šalotku dozlatista, pridáme cukor a miešame, až kým šalotka neskaramelizuje. Potom pridáme balzamikový ocot a redukujeme až do sirupovej konzistencie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu