Špikové kosti s chrenom a šalotkou

Michal Pažák
šéfkuchár reštaurácie Carnevalle v Bratislave, 18. decembra 2011
Špikové kosti s chrenom a šalotkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

400 g
0,4 dl
30 ml
30 g čerstvého nastrúhaného
Šalotková marmeláda:
200 g, nasekanej na mesiačiky
0,4 dl
30 g
1 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špikové kosti okoreníme a osolíme. Polejeme olejom a na plechu ich dáme piecť asi 10–15 minút.

  2. 2

    Kosti po upečení naservírujeme na tanier a podávame s horčicou, chrenom a šalotkovou marmeládou. Tú si pripravíme tak, že na oleji pražíme šalotku dozlatista, pridáme cukor a miešame, až kým šalotka neskaramelizuje. Potom pridáme balzamikový ocot a redukujeme až do sirupovej konzistencie.

Recept je zaradený do kategórií:
Teľacie mäso, Olovrant, Predjedlá, Pečené

Diskusia k receptu

jamarlen
tak na toto si tam zájdem, už len kvôli spomienke na deda....
alexdidi
Teda na špiku si aj my radi občas pochutnáme,ale vždy sme kosti varili.Toto ma zaujalo a určite vyskúšam,je to dobré teplé predjedlo.
violetacamorova
Tiež ma zaujali pečené špikové kosti, doma sme jedli len uvarené z nedeľnej hovädzej polievky, na chlieb posolené, mňam taký dobrý chlieb tu v Škótsku nemám, ale vyskúšam upečené!
enss
Ako dieťa som nenávidela loj zo špikových kostí a nechápala som rodičov, ako si na ňom môžu pochutnávať. Neviem, či by som sa teraz k jeho jedeniu premohla.
farbuska
Ja robievam pečené hovädzie špikové kosti, špik z nich je vynikajúci. Po upečení a vybratí špiku sa ešte stále môžu použiť aj do polievky.