Svieža jarná zelenina so zemiakovým pyré a perličkou
šéfkuchár spoločnosti Metro, 5. februára 2012
Foto: z knihy Vojto Artz u vás doma
Suroviny
4 ks |
|
600 g |
|
200 ml |
|
60 g |
|
|
|
40 g |
|
2 ks |
|
|
|
50 ml |
|
100 g |
|
80 g |
|
16 strukov |
|
10 ks |
|
100 g |
|
10 ks |
|
8 ks |
|
4 ks, jednostrukové |
|
4 ks |
|
zmes |
|
Postup
-
1
Mäso z perličky očistíme, osolíme a upečieme na panvičke dozlatista zo všetkých strán a dopečieme v rúre do mäkka.
- 2
Zemiaky rozdelíme na dve rovnaké časti. Jednu časť (na pyré) dôkladne umyjeme, do zemiakov urobíme hlbší zárez a dáme piecť do rozohriatej rúry na 220 °C asi na 1 hodinu. Z ešte teplých zemiakov vydlabeme dužinu, vmiešame smotanu a maslo. Dochutíme kúskami konfitovaného údeného cesnaku a soľou.
- 3
Druhú časť zemiakov (na placky) očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle, pridáme žĺtky a osolíme. Panvicu potrieme olejom a pokryjeme papierom na pečenie. Pomocou lyžice rozotrieme zemiakové cesto na požadovaný tvar a veľkosť a pečieme z oboch strán dozlatista.
- 4
Umytú červenú repu v celku položíme na kúsok alobalu, osolíme, pridáme bylinky, kúsok masla a pokvapkáme olejom. Pečieme zabalené 1 hodinu na 220 °C. Po upečení očistíme a nakrájame.
- 5
Jarná zelenina: hrášok, struky, špargľu krátko blanšírujeme vo vriacej vode a potom ihneď prudko zachladíme v ľadovej vode. Pred podávaním krátko prehrejeme v horúcej vode alebo na masle. Ostatnú zeleninu – šalotku, cesnak, karotku a cherry paradajky varíme v oleji pri nízkej teplote – konfitujeme až do servírovania. Dozdobíme bylinkami a čerstvým bylinkovým pestom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
no jedlo je ozaj fantastické....
perlička je moje véééľmi obľúbené mäsko