Kačacie prsia v medovej marináde

Roman Kováč
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 16. januára 2012
Kačacie prsia v medovej marináde
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

4 ks
3 PL
1 ks (kôra, šťava)
2 ks, jemne nasekané
1 PL najemno nasekaného
2 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie vložíme do väčšej misky a dobre premiešame. Kačacie prsia vložíme do marinády a marinujeme 1 hodinu. Po hodine prsia opláchneme a osušíme papierovou utierkou.

  2. 2

    Na rozohriatej panvičke prsia opečieme najprv kožou dolu. Obrátime ich a pečieme na panvičke v rúre rozohriatej na 220 0C 6 minút.

  3. 3

    Po upečení necháme ďalších šesť minút prsia oddýchnuť na teplom mieste, prikryté alobalom. Ako prílohu môžeme podávať restovanú zeleninu.

Diskusia k receptu

07janka
ked to vidim som hladnaa ;) ukladam do kk aaa dakujem za recept ;)
tabak
krááááásne keď to vidím som hladný a chel by som sa spítať či sa to dá aj na kuracie alebo bravčové mäso ďakujem

Zaujímavé video z archívu TV Varecha