Krémové rizoto so šampiňónmi, údeným tofu a kokosovým mliekom fotorecept
Foto: sandra
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
2 PL |
|
1 ks (alebo cibuľa) |
|
2 strúčiky |
|
15-20 ks (stredne veľkých) |
|
1 dl |
|
1/2 - 3/4 l |
|
|
|
|
|
1,5 - 2 ks |
|
1 dl |
|
20 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny, nakrájame čo treba, aby nám to išlo od ruky.
-
2
Šalotku s posekaným cesnakom opražíme na olivovom oleji.
-
3
Pridáme šampiňóny a chvíľu podusíme.
-
4
Pridáme na kocky nakrájané údené tofu, a chvíľu spolu popražíme.
-
5
Pridáme prepláchnutú ryžu a poriadne premiešame. Osolíme a okoreníme.
-
6
Zalejeme vínom, premiešame a necháme ho vydusiť.
-
7
Po troch, alebo aj viacerých dávkach prilievame zeleninový vývar.
-
8
Dusíme zakryté pod pokrievkou, priebežne kontrolujeme a dôkladne miešame. Keď vývar vsiakne do ryže, dolejeme ďalšiu dávku vývaru, poriadne premiešame a opäť zakryjeme. Priebežne ochutnávame, ako nám ryža mäkne.
-
9
Keď pridáme poslednú dávku vývaru, je čas aj na olivy. Tie dávame pred koncom, aby zostali chrumkavé a nerozvarili sa.
-
10
Ku koncu by sa hodilo pridať riadny plátok masla, ja som zvolila kokosové mlieko kvôli delenej strave.
-
11
Podávame s posekanými olivami a hubami opraženými na olivovom oleji alebo masle. Dobrú chuť!
varecha.pravda.sk/recepty/mnamkove-rizoto-fotorecept/1291...
varecha.pravda.sk/recepty/hubove-rizoto-fotorecept/9344-r...