Krémové rizoto so šampiňónmi, údeným tofu a kokosovým mliekom fotorecept

sandra - fotkasandra, 28. januára 2012
Krémové rizoto so šampiňónmi, údeným tofu a kokosovým mliekom (fotorecept)
Foto: sandra
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 PL
1 ks (alebo cibuľa)
2 strúčiky
15-20 ks (stredne veľkých)
1 dl
1/2 - 3/4 l
1,5 - 2 ks
1 dl
20 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, nakrájame čo treba, aby nám to išlo od ruky.

    Krémové rizoto so šampiňónmi, údeným tofu a kokosovým mliekom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šalotku s posekaným cesnakom opražíme na olivovom oleji.

    Krémové rizoto so šampiňónmi, údeným tofu a kokosovým mliekom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme šampiňóny a chvíľu podusíme.

    Krémové rizoto so šampiňónmi, údeným tofu a kokosovým mliekom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme na kocky nakrájané údené tofu, a chvíľu spolu popražíme.

    Krémové rizoto so šampiňónmi, údeným tofu a kokosovým mliekom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme prepláchnutú ryžu a poriadne premiešame. Osolíme a okoreníme.

    Krémové rizoto so šampiňónmi, údeným tofu a kokosovým mliekom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zalejeme vínom, premiešame a necháme ho vydusiť.

    Krémové rizoto so šampiňónmi, údeným tofu a kokosovým mliekom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po troch, alebo aj viacerých dávkach prilievame zeleninový vývar.

    Krémové rizoto so šampiňónmi, údeným tofu a kokosovým mliekom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dusíme zakryté pod pokrievkou, priebežne kontrolujeme a dôkladne miešame. Keď vývar vsiakne do ryže, dolejeme ďalšiu dávku vývaru, poriadne premiešame a opäť zakryjeme. Priebežne ochutnávame, ako nám ryža mäkne.

    Krémové rizoto so šampiňónmi, údeným tofu a kokosovým mliekom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Keď pridáme poslednú dávku vývaru, je čas aj na olivy. Tie dávame pred koncom, aby zostali chrumkavé a nerozvarili sa.

    Krémové rizoto so šampiňónmi, údeným tofu a kokosovým mliekom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ku koncu by sa hodilo pridať riadny plátok masla, ja som zvolila kokosové mlieko kvôli delenej strave.

    Krémové rizoto so šampiňónmi, údeným tofu a kokosovým mliekom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Podávame s posekanými olivami a hubami opraženými na olivovom oleji alebo masle. Dobrú chuť!

    Krémové rizoto so šampiňónmi, údeným tofu a kokosovým mliekom (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

marianne69
ked dam pre seba kuracie prsia,bude dokonale,ste sa s danculkou dohodli:-)
3sandra3
jéééjda,,, aké úžasné rizoto,,, spravím si cez týždeň
alexdidi
V poslednej dobe som si veľmi obľúbila používať kokosové mlieko na varenie i ryžu arborio,ale ešte som ich nespojila,teraz to vyskúšam a už sa na to teším....prima recept
evusik
rizoto môžem na každý spôsob, s kokosovým mliekom som ešte neskúšala, vyzerá to výborne :-)
marianne69
dakujem,tak do toho kaufu zrovna moc nechodim,mam to dalej,ale teraz,ked viem ,tak tam zaskocim,este raz vdaka:-)
tatranka
Veľmi pekný recept.Ja som si vždy myslela,že ryža v rizote sa má oddeľovať.No nie je to tak. Videla som v TV variť Taliana a ten to rizoto uvaril práve také,ako ho máš ty.Vláčne,krémové,také ako ho uvádzaš vo svojom recepte.Vtedy som pochopila,že také by malo byť to správne rizoto.Uložila som si tento recept a veru ho takto vyskúšam.
jerica
Parádny receptík , určite si tvoj receptík na fajnové rizoto vyskúšam, ja ale si dám jazmínovú ryžu, tú ja zbožňujem. :-)Super fotopopis!!
ethanel
Super ... vyzera to velmi chutne, risotto varim strasne rad na aky kolvek sposob, budem muset skusit aj ja ten foto recept uverejnit :-o
danielas
Vynikajúce rizoto:)) Na tanieri prisypem ešte strúhaný syr Grana padano
jerica
mňam,určite by som si pochutila , vynikajúce:-)))
zuzanka1367
Ďakujem za tip na dobrú večeru, to kokosové mlieko dodalo veľmi príjemnú, lahodnú chuť, tofu som ja vynechala tomu som ešte neprišla na chuť, ináč skvelý recept...