Plnený husací krk
Roman Kováč
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 18. januára 2012
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 18. januára 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Husací krk „vyzlečieme“ z kože tak, aby koža zostala neporušená. Krky uvaríme a mäso oberieme od kosti. Šalotku nasekáme na jemno, slaninu na malé kocky. V rozohriatej panvičke opečieme slaninu, pridáme šalotku, šampiňóny, drobky a dusíme (žalúdky treba dusiť dlhšie).
- 2
V miske zmiešame mäso z husacích krkov a drobkov, nasekanú petržlenovú vňať, ochutíme soľou a čerstvo zomletým korením. Na jednom konci kožu z krku zaviažeme niťou a naplníme zmesou, druhý koniec tiež zaviažeme. Pripravený krk ešte obvaríme v kuracom vývare 20 minút.
- 3
Pred podávaním krk na panvičke z každej strany do zlata poopekáme. K jedlu môžeme servírovať lokšu a dusenú červenú kapustu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu