Plnený husací krk

Roman Kováč
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 18. januára 2012
Plnený husací krk
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

4 ks
400 g
 hrsť
2 ks
100 g
100 g čerstvé




Postup

  1. 1

    Husací krk „vyzlečieme“ z kože tak, aby koža zostala neporušená. Krky uvaríme a mäso oberieme od kosti. Šalotku nasekáme na jemno, slaninu na malé kocky. V rozohriatej panvičke opečieme slaninu, pridáme šalotku, šampiňóny, drobky a dusíme (žalúdky treba dusiť dlhšie).

  2. 2

    V miske zmiešame mäso z husacích krkov a drobkov, nasekanú petržlenovú vňať, ochutíme soľou a čerstvo zomletým korením. Na jednom konci kožu z krku zaviažeme niťou a naplníme zmesou, druhý koniec tiež zaviažeme. Pripravený krk ešte obvaríme v kuracom vývare 20 minút.

  3. 3

    Pred podávaním krk na panvičke z každej strany do zlata poopekáme. K jedlu môžeme servírovať lokšu a dusenú červenú kapustu.

Diskusia k receptu

tonky
Tak to je krása!!!! Len sa dívať:-)))
1vlasticka
aj my plnime husacie alebo kacacie krky ale rozkovou plnkou ktoru davam aj do kurata
hubata
Pekná klasika: a tá kapusta je v lokši?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia