Rybka s hráškovým pyré

Anton Dubický
šéfkuchár Rezortu Drevenice v Terchovej a člen Gourmet klubu, 25. januára 2012
Rybka s hráškovým pyré
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

600 g (treska, pangasius, filé...)
400 g
100 ml
100 g
150 g
100 g
200 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Na panvici rozpustíme maslo a rybie plátky na ňom opečieme, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Hrášok s vývarom a smotanou prehrejeme, pridáme syr a rozmixujeme, dochutíme maslom a podľa chuti osolíme. Na zvyšku masla orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku, podlejeme vínom a necháme odpariť (zredukovať), môžeme pridať aj troška smotany.

  3. 3

    Rybu podávame s pyré a omáčkou, môžeme ozdobiť cviklovým lupienkom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Môže to byť dobré s tým pyré, ale ani ja som ešte nevidela pangasia s kožou, len holé filety.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia