Konfitované kačacie stehno so staročeským cibuľovým prívarkom.doc
šéfkuchár spoločnosti Metro, 8. januára 2012

Foto: Foto z knihy Kuchárska elita: Vojto Arzt u vás doma
Suroviny
| 4 ks |
|
| 500 g, alebo husacia |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| kúsok |
|
| 4 ks |
|
| 1-2 ks, väčšie |
|
| 500 g |
|
| 3 ks |
|
| 120 g |
|
| 2 PL |
|
|
|
|
| 100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
| 120 ml |
|
Postup
-
1
Kačacie stehná: Hrubozrnnú soľ zmiešame s korením a vtrieme do kože kačacích stehien deň vopred. Druhý deň ich opláchneme od soli a vložíme do rozohriatej masti spolu s koreňovou zeleninou, korením a bylinkami. Konfitujeme úplne ponorené v masti pri teplote 140 °C asi 2 hodiny alebo pri teplote 85 °C 10–12 hodín (kým mäso samo skoro neodpadá od kosti). Mäso z masti vyberieme až tesne pred podávaním. Vložíme na krátko pod rozohriaty gril alebo do rúry, aby sme dosiahli zlatistú a chrumkavú kôrku.
- 2
Staročeský cibuľový prívarok: Zemiaky dôkladne umyjeme a do 1/3 nakrojíme, upečieme v rúre na 210 °C asi 1 hodinu a dužinu ešte za tepla vydlabeme. Rozmixujeme s troškou smotany do hladka a použijeme na zahustenie prívarku. Bielu cibuľu očistíme a nakrájame na rezančeky a orestujeme na masle s na kocky nakrájanou slaninkou a rascou. Pridáme hnedý cukor, soľ, zastrekneme vínnym octom a necháme zredukovať na polovicu. Nakoniec zahustíme pripraveným pyré z pečených zemiakov a povaríme na požadovanú konzistenciu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu