Rum

Rum ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Kurča na ananáse

    V miske zmiešame múku so soľou a korením a kurča obalené v tejto zmesi opečieme z oboch strán dohneda.

  • Veľké bowle

    Veľké bowle

    Pripravuje Jozef Fuska, barmanažér Trafo Music Bar

  • Recept bez obrázku

    Vanilkovo– čokoládový zákusok

    Bielky vyšľaháme, pridáme cukor a nakoniec do tuhého snehu pridáme žĺtky, múku a citrónovú kôru.

  • Recept bez obrázku

    Šomló halušky

    Halušky: do roztopeného masla pridáme práškový cukor a vymiešame ho. Potom pridáme múku, prášok do pečiva, vajíčka a malé množstvo rumu. Opäť ručne vymiešame.

  • Recept bez obrázku

    Slivkový koláč s rumom

    Slivky vykôstkujeme a na 4 hodiny namočíme do rumu. Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme hmotu, ktorú dáme do chladničky odležať na 30 minút.

  • Recept bez obrázku

    Jahodová bábovka

    Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a tukom na penu. Pridáme tvaroh, mlieko, citrónovú šťavu, rum a vmiešame časť múky. Nakoniec zľahka vmiešame ušľahaný tuhý bielkový sneh a múku s práškom do pečiva.

  • Orechový závin

    Orechový závin

    Pokrmový tuk, cukor, vajcia a soľ spracujeme v miske alebo na doske. Pridáme múku a kvások. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho asi hodinu odpočinúť.

  • Recept bez obrázku

    Punčové rezy

    Piškótové cesto si pripravíme tak, že vyšľaháme žĺtky s cukrom, postupne pridávame vodu a kypriaci prášok s múkou a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh

  • Recept bez obrázku

    Rumové gule

    Hrozienka namočíme do rumu, prikryjeme ich a necháme cez noc stáť.

  • Recept bez obrázku

    Jablkový koláč s vlašskými orechmi

    Z múky, masla, orechov, cukru a vanilkového cukru vymiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na 2 hodiny do chladničky.

  • Recept bez obrázku

    Slivkový lekvár so škoricou

    Rozpolené odkôstkované slivky rozvaríme alebo pomelieme. Slivkovú kašu zasypeme kryštálovým cukrom, primiešame škoricu a necháme stáť do druhého dňa.

  • Marhuľovo–maková marmeláda

    Marhuľovo–maková marmeláda

    4 poháre po 375 ml

  • Recept bez obrázku

    Kokosovo-rumový krém s ovocím (Créme Á La Noix De Coco)

    Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Vyškrabeme dreň vanilkového struku, pridáme vaječný krém a vytvoríme zmes z kokosového mlieka a mlieka. Varíme 5 minút na miernom ohni, potom vanilkový struk vyberieme.

  • Recept bez obrázku

    Kozie alebo jahňacie mäso na karí (Colombo De Cabri)

    Tvrdé mango rozkrojíme na kúsky, kozie alebo jahňacie mäso, cibuľu, cesnak, zemiaky, tekvicu a cuketu naporciujeme na veľké kúsky. Arašidový olej zohrejeme a dusíme na ňom mäso do svetlohneda.

  • Džem z hrušiek a manga

    Džem z hrušiek a manga

    Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, odvážime požadované množstvo a nakrájame alebo roztlačíme (podľa tvrdosti ovocia) na menšie kúsky. Mango ošúpeme, odkrájame od kôstky, dužinu odvážime a nakrájame, prípadne rozmixujeme.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist