Foto: janam123
Kedže je obdobie fašiangov, ponúkam môj recept na fánky, neviem, či poznáte, ale vyskúšajte, možno sa zapáčia a zachutia.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto spolu zamiesime.Cesto musí byť tuhé ako na rezance.
-
2
Cesto rozdelíme na 2 časti, aby sa nám lepšie s nim pracovalo.Na pomúčenej doske vyvalkáme cesto na tenko,/ ešte tenšie ako na rezance/,porozkrajujme na obdľžniky alebo na kosoštvorce, ktoré v strede 2x nakrojime.
-
3
roh štvorca prepletieme cez vyrezaný otvor
-
4
pretiahneme celú stranu a upravíme
-
5
tak isto prepletieme aj druhú stranu, vznikne mám mašlička
-
6
asi takáto, ide to rýchlo a s cestom sa dobre pracuje.
-
7
mašličky vyprážame v horúcom oleji do svetložlta z obidvoch strán. Obalíme v práškovom cukre. Fánky sú krehké a chrumkavé.
Diskusia k receptu