A znova fánky

janam123 - fotkajanam123, 24. februára 2011
A znova fánky
Foto: janam123

Kedže je obdobie fašiangov, ponúkam môj recept na fánky, neviem, či poznáte, ale vyskúšajte, možno sa zapáčia a zachutia.

50
porcií
30min minút
príprava
30-40min minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
9 ks
1 dcl
1 čaj. lyžička
asi 0,5dcl
 na obalenie
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto spolu zamiesime.Cesto musí byť tuhé ako na rezance.

    A znova fánky - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozdelíme na 2 časti, aby sa nám lepšie s nim pracovalo.Na pomúčenej doske vyvalkáme cesto na tenko,/ ešte tenšie ako na rezance/,porozkrajujme na obdľžniky alebo na kosoštvorce, ktoré v strede 2x nakrojime.

    A znova fánky - obrázok 2
  3. 3

    roh štvorca prepletieme cez vyrezaný otvor

    A znova fánky - obrázok 3
  4. 4

    pretiahneme celú stranu a upravíme

    A znova fánky - obrázok 4
  5. 5

    tak isto prepletieme aj druhú stranu, vznikne mám mašlička

    A znova fánky - obrázok 5
  6. 6

    asi takáto, ide to rýchlo a s cestom sa dobre pracuje.

    A znova fánky - obrázok 6
  7. 7

    mašličky vyprážame v horúcom oleji do svetložlta z obidvoch strán. Obalíme v práškovom cukre. Fánky sú krehké a chrumkavé.

    A znova fánky - obrázok 7

Diskusia k receptu

baculata
Recept ma zaujal, vyskušam, len sa bojím, že tie mašličky ja domrvím, ale ked to nepojde budu obdlžniky.Hned som uložila aj recept na bielka, podla rady jataniky.
janam123
z bielkov robím kokosové pusinky, ale skúsim aj kokosový koláčik
evanaaa
A ja, že už je po fašiangoch, kedy je škaredá streda, mala by som sa s týmito fánkami ponáhľať. Ale nebolo by krajšie cez sitko pocukrovať? Alebo, vlastne je to jedno, mne však chýba ten práškový cukor, sladidlo, to už nie je ono.
evanaaa
Andrea77, skús polovičnú dávku, nebude to až tak drahé, ale je to dobré.
baculata
Vyskušala som, chutili, množstvo rumu urobilo svoje, neboli mastné, bolo toho dost vela z celej dávky Evanaaa má pravdu s polovičnou dávkou a výborný je aj kokosový, ktorý pripomenula jatanika, vdaka za recept.
gittka
ja mam recept na fanky od mojej maminy a tam ide 6žltkov,ale tým sa iný recept kde je menej zltkov nevyrovná .myslim,že na tych žltkoch netreba setrit!!!