Nebeské rezy (po mojom) fotorecept

ajinka19 - fotkaajinka19, 20. februára 2011
Nebeské rezy (po mojom) (fotorecept)
Foto: ajinka19

Je to recept s názvom Nebeské rezy,ja som si ten recept trošku upravila a vyskúšala niečo iné.Mne aj rodinke takto chutí viac :)

45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
200 g
200 g
100 ml, voda
1/2 balíčka
Plnka:
1 balíček
250 ml, studené
80 g
1 väčší balík
 ,rum
Šľahačka:
2 balíčky
400 ml, studené




Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny a pridáme ostatné suroviny: kryštálový cukor,olej,vodu,polohrubú múku s práškom do pečiva. (môžeme aj vyšľahať žltka s cukrom a vyšľahať sneh z bielkov,cesto bude nadýchanejšie ) Cesto vylejeme na vymastený a pomúčený plech a upečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút.

    Nebeské rezy (po mojom) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky s mliekom vysypeme tortovú náplň v prášku Liquer.Vymiešame podľla návodu dohladka.

    Nebeské rezy (po mojom) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme zmäknuté maslo a takisto vymiešame.

    Nebeské rezy (po mojom) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnku natrieme na cesto .Na plnku poukladáme piškóty namočené v silnej káve s rumom.

    Nebeské rezy (po mojom) (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do mlieka nasypeme šľahačky v prášku,prípadne stužovač šľahačky a vyšľaháme.

    Nebeské rezy (po mojom) (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Šľahačku natrieme na piškóty a posypeme grankom.Dáme do chladničky stuhnúť.

    Nebeské rezy (po mojom) (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

tinca
veľmi pekné, vyzerajú šťavnaté
jarunka
Mam podobny recept, ale vyskusam aj tento tvoj. Paci sa mi.
ajinka19
Dakujem vám krásne,je naozaj úžasný ,akurát som si dala kúsok ku kávičke :)
marienka tu napln,presne tú aká je na obrázku,kupujem v kauflande...(maju aj čoko,vanilka a tuto likérovú)
martinuskapk
ja som robila tie druhe nebeske rezy a boli naozaj fantasticke.Ale tu sa mi zda,ze je vela umeliny,slahacka v prasku,tortova napln v prasku.No neviem,ale asi zostavam pri tom druhom recepte.Ale moze byt chutny aj tento :)
ajinka19
Ale ja viem :) je skvelý.Šľahačka môže byt kludne klasická zo smotany na šľahanie a hned je tam o prášok menej :) Ide hlavne o tú plnku s príchuťou vaječného likéru,čím je ten koláčik famózny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia