Kakaové rezy

zussana - bez fotkyzussana, 8. februára 2011

... tieto možno trošku netradičné kakaové rezy sa u nás pripravujú ako skutočná odmena, keďže sú veeeľmi obľúbené. Recept mám od tety a jeho Zobraziť celý popis... tieto možno trošku netradičné kakaové rezy sa u nás pripravujú ako skutočná odmena, keďže sú veeeľmi obľúbené. Recept mám od tety a jeho pôvo mi je neznámy :-)

60 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
2x6 PL
2x6 PL
1-2 PL
Plnka 1:
2-3 hrste, pomleté
10 dkg, /rozmrvené/
1 dcl
Plnka 2:
25 dkg
20 dkg
30 g




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme cesto - korpus. Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne zašľaháme cukor. Potom po jednom pridávame žĺtka a nakoniec zamiešame aj kakao. Vylejeme na plech a upečieme pri 180 stupňoch Celzia.

  2. 2

    Po upečení korpus necháme vychladnúť a potrieme lekvárom podľa vlastného výberu (ja som použila malinovo-ríbezľový). Pripravíme si plnku 1 - posekáme orechy aj piškóty, ktoré spolu zmiešame a zalejeme rumom. Mali by sme vymiešať hmotu, ktorá je kompaktná a dá sa navrstviť na piškót s lekvárom. Môžeme pridať trošku mlieka alebo rumu, aby hmota nebola príliš suchá. Navrstvíme na potretý piškót.

  3. 3

    Nasleduje druhá plnka, na ktorú si s trochou mlieka zvaríme na kašu kakao a necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme maslo s cukrom a po vychladnutí k nemu zašľadáme aj kakaovú hmotu. Navrstvíme na koláč. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

orchidea
Viem si už predstaviť aké musia byť dobréééé. Ukladám si.
evanaaa
Toto je ozaj len dobré, aj ja mám predstavu, a zavážia aj tie orechy, čo mám rada.
frona
Nepochopila som tie množstvá cukru a múky na cesto. Prečo 2x6 PL ? To sa robia 2 cestá ? Každé z 3 vajec? alebo ako?
zussana
Ide o klasické piškótové cesto, kde ja ako mierku používam na 1 vajíčko 2 PL polohrubej múky a 2 PL práš. cukru
ejmepb
Nemáš to cesto veľmi husté? Myslím že klasická piškóta je 1 vajíčko, 1 PL práškový cukor, 1 PL múka a ešte to kakao ti ju veľmi stiahne.
marienka44
@Zussana ,v bode c. 1 nie je spomenuta múka. Netreba ju do cesta zamiesat? Ak sa cesto pieklo na velkom plechu, nie je malo do plnky c.1 10 dkg piskót? To bude len postrasené. :-) Skoda, ze nie je foto.
frona
@marienka44 ,myslím si, že sa múka len v postupe niekde "stratila". Ale v surovinách je. Takže tam určite ide.... No a plnka z piškót je tam asi kvôli lepšej chuti maslovej plnky...mne sa to páči
zussana
Jasné, ospravedlňujem sa, múku zamiešame spolu s kakaom ;-)
Cesto je po upečení nižšie, no výslednú výšku zákusku "dorovnajú" plnky. Mne vyšlo tak na 3 - 3,5 cm do výšky. Ak ho chcete mat vyssi, bud si urobte piskot z viacerých vajec alebo použite menší plech.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia