Vita rezy

muchova - bez fotkymuchova, 7. marca 2011

Suroviny

3 ks
2 dl stolová
2 dl
2 dl
2 dl
1 ks
2 PL
PLNKA:
1/2 kg
15 dkg
12 dkg
2 PL
ŽELATÍNA:
1 l
10 dkg
7 pl
3 ks




Postup

  1. 1

    Vyšľahajte spolu vajcia, vodu, olej a práškový cukor. pridajte múku s práškom do pečiva a kakao. Všetko spolu zmiešajte. Plech vymastite a vysypte múkou, vylejte naň cesto. A dajte piecť na 180 °C.

  2. 2

    PLNKA: Vymiešajte spolu tvaroh, cukor, maslo a rum. Natrite na vychladnuté cesto.

  3. 3

    ŽELATÍNA: Z vody odoberte 2 dl a zmiešajte ich s cukrom a šumienkou. Nechajte zvariť a do toho vlejte zvyšných 8 dl vody a rozmiešané zlaté klasy. Nalejte na plnku a nechajte stuhnúť v chladničke.

Diskusia k receptu

annahanach
Už som aj zabudla na tento recept, ďakujem za pripomenutie, je naozaj svieži a mňam :o)
narciska
tento koláčik robievam ale ja ho poznám pod názvom želatínový koláč. je výborný taký svieži a nieje sladký. odporučujem každému aj začínajúcej gazdinke.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia