Fánky s malinovou omáčkou
Zdena Malčeková
kuchárka Pivnice pri studni v Detve, 15. februára 2011
kuchárka Pivnice pri studni v Detve, 15. februára 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
250 g |
|
5 ks |
|
1 dl |
|
1 PL, (nemusí byť) |
|
trochu |
|
|
|
|
|
na vyprážanie |
|
Omáčka: | |
40 dkg, mrazené |
|
20 dkg |
|
10 dkg, alebo želatína |
|
Postup
-
1
Rozmiešame smotanu so žĺtkami, rumom a soľou, postupne primiešavame múku. Dobre vymiesené cesto rozvaľkáme; nech je redšie ako na rezance. Vyvaľkáme ho na pomúčenej doske, radielkom rozkrájame na obdĺžniky.
- 2
Na každom obdĺžniku urobíme radielkom 3 pásiky, aby sa fánky vyformovali. V malej nádobe zohrejeme viac oleja, v ktorom budeme vyprážať fánky. Priemer nádobky by mal byť kratší ako dĺžka fánok, aby sa nám v oleji vytvarovali a vyprážane z obidvoch strán vždy po 1 kuse. Ihneď po vypražení fánky obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým.
- 3
Podávame s malinovou omáčkou, pripravenou z 40 dag mrazených malín a 20 dag malinového sirupu a zahustenou 10 dag solamylu alebo želatíny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu