Fánky s malinovou omáčkou

Zdena Malčeková
kuchárka Pivnice pri studni v Detve, 15. februára 2011
Fánky s malinovou omáčkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

250 g
5 ks
1 dl
1 PL, (nemusí byť)
 trochu
 na vyprážanie
Omáčka:
40 dkg, mrazené
20 dkg
10  dkg, alebo želatína




Postup

  1. 1

    Rozmiešame smotanu so žĺtkami, rumom a soľou, postupne primiešavame múku. Dobre vymiesené cesto rozvaľkáme; nech je redšie ako na rezance. Vyvaľkáme ho na pomúčenej doske, radielkom rozkrájame na obdĺžniky.

  2. 2

    Na každom obdĺžniku urobíme radielkom 3 pásiky, aby sa fánky vyformovali. V malej nádobe zohrejeme viac oleja, v ktorom budeme vyprážať fánky. Priemer nádobky by mal byť kratší ako dĺžka fánok, aby sa nám v oleji vytvarovali a vyprážane z obidvoch strán vždy po 1 kuse. Ihneď po vypražení fánky obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým.

  3. 3

    Podávame s malinovou omáčkou, pripravenou z 40 dag mrazených malín a 20 dag malinového sirupu a zahustenou 10 dag solamylu alebo želatíny.

Diskusia k receptu

remcula
No, tak to je hodně zajímavý recept, aspoň teda pro mne!!
orchidea
Fánky mám rada a ešte s takou omáčkou... robila som černicovú tak ako ty, bola tiež dobrá
tinca
dala by som si len tú omáčku s malinami mňam..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia