Foto: diabambulka
Pre všetkých milovníkov kávy a sladkého:-)
porcií
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1 čajová lyžička |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
3 PL, vlažná |
|
Plnka: | |
4 ks |
|
80 g |
|
400 g |
|
Ďalej potrebujeme : | |
60 g |
|
1 čajová lyžička |
|
1 a 1/2 dcl |
|
1/2 ks |
|
0,04 ml |
|
Na ozdobu: | |
1 PL, r na prípravu karamelu /nemusí byť/ |
|
na posypanie |
|
/nemusí byť/ |
|
Postup
-
1
Cesto: Vyšľaháme bielka, pridáme cukor
-
2
následne primiešame žĺtka,
-
3
polohrubú múku, sódu bicarbónu, nescafe ( Kávový prášok ), olej , vlažnú vodu a všetko dobre premiešame.
-
4
Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170 stupňov.
-
5
Plnka: Vymiešame žĺtky s cukrom,
-
6
pridáme pochúťkové maslo opäť dobre premiešame
-
7
a na koniec vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
-
8
Na upečený plát natrieme časť plnky, na plnku začneme ukladať piškóty namočené v kávovej zmesy( nescafé, vriaca voda, vanilkový cukor a rum ), opäť natrieme plnkou, navrstvíme namočené piškóty a nakoniec natrieme zvyšok plnky. Dáme chladiť do chladničky minimálne na 12 hodín.
-
9
1 PL zohrejeme na karamel a rozlejeme ho cik-cak najlepšie na papier na pečenie, necháme vychladnúť a polámeme.
-
10
Po vychladnutí koláčik nakrájame a ozdobíme. Ja som ho posypala kakom, pridala kúsky karamelu a lieskový oriešok:-) Toto množstvo surovín je tak do tortovej formy. Ja som použila malý plech 23x23cm.
-
11
Už len kávičku a dobrú chuť:-)))
pekný deň všetkým