Foto: ancicka
Tieto šišky robievam od mládosti.Zdedila som ho od naších.Čo si pamätám vždy sme tieto šišky takto robievali a nielen počas fašiangov,ale hocikedy cez rok.
35 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
60 dkg |
|
3 dcl, vlažné |
|
16 dkg, ; osupany a uvareny |
|
5 dkg, rozpustené |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 dcl |
|
čerstvé (kocka) |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
na vysmážanie |
|
alebo džem |
|
Postup
-
1
Do misky si pripravýme múku,pridáme mlieko,na to rozmrvíme droždie,maslo,postrúhaný zemiak,vajce,žltko,rum,cukor,soľ.Všetko spolu dobré vymiesíme na vlačné cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť.Vykysnúte vyvaľame na doske a rozvaľkame asi na 1a1/2 cm a vykrajújeme kolieska. Necháme podkýsnuť.Pred vysmažaním koliesko troška roztlačíme a v strede urobíme dierku.Smažíme z oboch strán do zlatista.Upečené pocukrujeme a do jamky dáme lekvár.Dobrú chuť!
Diskusia k receptu