Tieto šišky robievam od mládosti.Zdedila som ho od naších.Čo si pamätám vždy sme tieto šišky takto robievali a nielen počas fašiangov,ale hocikedy cez rok.
35 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 60 dkg |
|
| 3 dcl, vlažné |
|
| 16 dkg, ; osupany a uvareny |
|
| 5 dkg, rozpustené |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1/2 dcl |
|
| čerstvé (kocka) |
|
| 1 PL |
|
| 1 KL |
|
| na vysmážanie |
|
| alebo džem |
|
Postup
-
1
Do misky si pripravýme múku,pridáme mlieko,na to rozmrvíme droždie,maslo,postrúhaný zemiak,vajce,žltko,rum,cukor,soľ.Všetko spolu dobré vymiesíme na vlačné cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť.Vykysnúte vyvaľame na doske a rozvaľkame asi na 1a1/2 cm a vykrajújeme kolieska. Necháme podkýsnuť.Pred vysmažaním koliesko troška roztlačíme a v strede urobíme dierku.Smažíme z oboch strán do zlatista.Upečené pocukrujeme a do jamky dáme lekvár.Dobrú chuť!









Diskusia k receptu