Kalorické guľôčky

bonpari - fotkabonpari, 26. februára 2011
Kalorické guľôčky
Foto: bonpari

Pre niekoho úplne normálne, veď všetko sladké a mastné je nezdravé a aj tak to jeme.. Ale pozor! Tí, čo si držia líniu, chcú Zobraziť celý popisPre niekoho úplne normálne, veď všetko sladké a mastné je nezdravé a aj tak to jeme.. Ale pozor! Tí, čo si držia líniu, chcú jesť zdravo či diétujú, radšej sa tomuto receptu vyhnite..

Suroviny

8 ks
150 g, mleté
125 g
1 polievková lyžica
1 polievková lyžica
materiál na zdobenie:
  na ozdobu
 mleté




Postup

  1. 1

    Pomelieme tatranky a zatiaľ necháme zmäknúť maslo. Tatrankový prášok zmiešame s pomletými orechami, pridáme maslo, rum a mlieko. Zo surovín vypracujeme hladkú hmotu. Ak je zmes veľmi tuhá, pridáme ešte trošku mlieka.

  2. 2

    Necháme hodinu odstáť v chladničke a zo studenej hmoty tvarujeme malé guľôčky, ktoré obaľujeme v pripravenom ozdobnom materiáli. Guľôčky uložíme do papierových košíčkov a môžeme chutnať. Sú dosť mastné i sladké zároveň, no na maškrtenie ideálne. Deti sa ich nevedia dojesť.

Diskusia k receptu

hubarka35
fakt nádhera....no určite sa minie dost tej farebnej ryže a inych posypov,ked sa to celé obaluje-na sviatky velkonočne urobim.....
egreska
vyzeraju krasne ale mne tie všetky posypy a ozdôbky vôbec nechutia :-(
jarca
urcite potesia kazde oko a aj brusko :), uz sa ta jar blizi a ta pestrost
sa nam ziada, ukladam do KK
bonpari
dakujem :) ja tie ozdoby tiez nemusim, hlavne ked mi to chrume pod zubami, ale robila som to pre deti do skoly, tak to muselo aj lakavo vyzerat..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia