Foto: bonpari
Pre niekoho úplne normálne, veď všetko sladké a mastné je nezdravé a aj tak to jeme.. Ale pozor! Tí, čo si držia líniu, chcú Zobraziť celý popisPre niekoho úplne normálne, veď všetko sladké a mastné je nezdravé a aj tak to jeme.. Ale pozor! Tí, čo si držia líniu, chcú jesť zdravo či diétujú, radšej sa tomuto receptu vyhnite..
Suroviny
8 ks |
|
150 g, mleté |
|
125 g |
|
1 polievková lyžica |
|
1 polievková lyžica |
|
materiál na zdobenie: | |
|
|
na ozdobu |
|
mleté |
|
|
Postup
-
1
Pomelieme tatranky a zatiaľ necháme zmäknúť maslo. Tatrankový prášok zmiešame s pomletými orechami, pridáme maslo, rum a mlieko. Zo surovín vypracujeme hladkú hmotu. Ak je zmes veľmi tuhá, pridáme ešte trošku mlieka.
- 2
Necháme hodinu odstáť v chladničke a zo studenej hmoty tvarujeme malé guľôčky, ktoré obaľujeme v pripravenom ozdobnom materiáli. Guľôčky uložíme do papierových košíčkov a môžeme chutnať. Sú dosť mastné i sladké zároveň, no na maškrtenie ideálne. Deti sa ich nevedia dojesť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
sa nam ziada, ukladam do KK