Foto: kata50
V mojom receptovom zošite ho mám už veľmi dlho, ale rada sa k nemu vraciam. Možno ho poznáte, ale ste na neho pozabudli. Zobraziť celý popisV mojom receptovom zošite ho mám už veľmi dlho, ale rada sa k nemu vraciam. Možno ho poznáte, ale ste na neho pozabudli. Skúste si ho upiecť. Je veľmi jemný a šťavnatý.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
1/2 sáčku |
|
PUNČ: | |
150 ml, silná |
|
1/2 PL |
|
150 g |
|
150 ml |
|
KRÉM: | |
2 ks, celé |
|
150 g |
|
4,5 PL |
|
200 g |
|
300 g |
|
POLEVA: | |
100 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Z uvedených ingrediencií na cesto, si upečieme klasickú piškótu na veľký plech. Zopakujeme ešte raz. ( Potrebujeme dva rovnaké, piškótové cestá.) Prvé cesto zbavíme z povrchu šupky a natrieme ho marhuľovým lekvárom. Na to položíme druhé cesto ( tiež olúpeme šupku ) a trochu popritláčame. Uvaríme si punč ( káva, cukor a kakao uvariť a na koniec pridať rum). Týmto punčom polievame vrchné cesto. Necháme ho dobre nasiaknuť a potom natiahneme krém. Ten uvaríme tak, že v miske nad parou šľaháme vajíčka s cukrom do husta, až sa robia kopčeky. Dáme vychladiť a potom všľaháme kakao a palmarím. Všetko zalejeme čokoládovou polevou.
ukladám si aj ja ...
Pre @abend : Máš úplnú pravdu s tými tukmi. Naše mamy piekli iba na čistom masle. No ja som si akosi zvykla na Palmarín a zatiaľ chutí...
Gazdinky moje ĎAKUJEM, že ste prijali môj 1. koláč a že sa vám páči.
Ste tu všetky veľké šikovnice a od každej sa voľačo priučím. Pekný deň všetkým. Katarína W.
bude príležitosť,syn bude mať 22.3 narodky.
ukladám si aj ja ...
Pre @abend : Máš úplnú pravdu s tými tukmi. Naše mamy piekli iba na čistom masle. No ja som si akosi zvykla na Palmarín a zatiaľ chutí...
Gazdinky moje ĎAKUJEM, že ste prijali môj 1. koláč a že sa vám páči.
Ste tu všetky veľké šikovnice a od každej sa voľačo priučím. Pekný deň všetkým. Katarína W.
bude príležitosť,syn bude mať 22.3 narodky.