Foto: diabambulka
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
120 g |
|
3 ks |
|
1/2 ks |
|
|
|
5 ml |
|
120 g |
|
450 ml, zavárané |
|
|
|
a múka na vymastenie plechu |
|
Krém: | |
30 g |
|
180 g, alebo hera |
|
200 ml |
|
80 g |
|
1 ks |
|
80 g, pomleté |
|
|
Postup
-
1
VEĽKOSŤ PLECHU : 26x37 cm Cesto: Vyšľaháme bielka s cukrom, pridáme žĺtky, pudingové prášky a prášok do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 180 stupňoch Celzia asi 30 minút. Medzitým zlejeme jahody a šťavu zachytíme. Ovocie necháme odkvapkať a rozmixujeme. Z múky a 30 g masla na krém si pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju mliekom a krátko povaríme. Zvyšné maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom dopenista. Vychladnutú kašu spolu s jahodami pa častiach zašľaháme do maslovej zmesi. Na koniec vmiešame 80 g pomletých piškót. Upečený korpus natrieme džemom, poukladáme naň piškóty. Rum zmiešame so šťavou z kompótu a pokvapkáme nim piškóty. Vrch potrieme krémom, polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
-
2
Dobrú chuť:-)
Diskusia k receptu