Francúzsky krémeš fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 25. februára 2011
Francúzsky krémeš (fotorecept)
Foto: tatranka

Neviem vôbec či je naozaj francúzsky,pretože je len trošku vylepšený surovinami,oproti tomu,ktorý pečiem,ako náš slovenský.No tento sa mi vidí slávnostnejší zákusok.

35 ks
porcií
150 minút
príprava
15/12 minút
na 220 °C

Suroviny

1 kus mrazené
1 liter
200 g
3 lyžice
2 balíčky
1,5 balíčka
250 g
3 lyžice
100 g - kvalitná
2 ks
2,5 dcl
1 balíček
 štipka




Postup

  1. 1

    Ingrediencie: cesto na krém.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pozabudla som ku ingredienciam pridať šľahačku,stužovač, a vanilkový cukor.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Lístkové cesto ,rozdelím na dve časti a vyválkam.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Položím na opačnú stranu dvoch plechov.Dobre poprepichujem,aby mi cesto nenafúklo. Pečiem v dobre vyhriatej rúre na 200-220 0C.Do rúžova.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené cesto.Na schladené cesto nanesiem plnku,ktorú spracujem a nechám vychladiť.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plnka:1 liter mlieka,dám prevariť.V malom množstve mlieka rozhabarkujem 2 balíčky vanilkového prášku,3 lyžice hrubej múky,štipku soli,2 žĺtka,vanilkový cukor.Uvarím hustú kašu.Do ešte teplej kaše zapracujeme 150 g masla.Miešame.Nakoniec pridáme 3 lyžice rumu. Medzi tým si vyšľahám z 2 bielkov sneh s 200 g práškového cukru.Keď je sneh pevný,zapracujeme do letnej zmesi aj sneh.Plnka na krémeš je hotová.Ešte teplú ju navŕšim na upečený plát.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Navŕšená plnka.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Našľahaná šľahačka so stužovačom a pol balíčkom vanilkového cukru.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na schladenú plnku poukladám šľahačku a rozotriem.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dám si rozpustiť vo vodnom kúpeli,100 g čokolády 75% a 100 g masla.Ak je poleva hustá,môžete priliať trošku mliečka,alebo smotany.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Poleva.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Potriem ešte teplou polevou druhý plát cesta.Pri kuchynskej teplote nechám čokoládu schladiť.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Vo varnej konvici v horúcej vode nahrejem nože,aby sa mi čokoláda dobre krájala a topila,nie lámala.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Pokrájaný vrchný plát.Ten prenesiem na plát s plnkou a šľahačkou.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Takto nejako ukladám.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Zákusok nechám v chlade .Krájam až asi po troch hodinách spolu s plnkou a spodným plátom.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Hotové,chutné.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 17

Diskusia k receptu

elisticka
jeeeeeeeeeeeeeeeeeej tie nadherne kremesky !!!uz som dost davno nerobila........ narobila si mi chutky mnamky:-))
elisticka
aj ja som zabudla dodat ze super fotopostup aj tvoja profilova fotecka je nadherna a velmi sa ti tu hodi na varechu.-)))
mata3636
páni a hneď mám o dve kilá viac :)) parááádne! @tatranka , tá profilová šáločka je naozaj super nápad
tatranka
Teší ma,že nielen recept,ale aj moja nová profilová fotografia sa vám páči.Tak som vyberala,aby bola priliehavá a mala niečo spoločné s Varechou.Vidím,že sa mi to podarilo.
alexdidi
To je výborný koláčik a hlavne taký fajnový domáci ako Tvoj....
katamama
Tak to je teda paráda. Zbiehajú sa mi slinky ako Pavlovomu psovi.
sovka62
Veľmi pekne si ten recept spracovala, každý kto je gramotný je schopný podľa neho krémeš upiecť. Pečiem skoro úplne rovnako, len so Zlatým klasom, ale určite vyskúšam podľa teba, plnky nastavované múčnou kašou sú lepšie ako pudingové a aj sa s nimi lepšie pracuje.
tatranka
@sovka62 máš veľkú pravdu.Vieš nemala som zlatý klas,ale vanilkový puding ho bohate nahradí.A múčna kaša tá tak ohromne zahustí,že sa nemusíš báť,že krém nebude dobrý a chutný.Svoje urobia aj žĺtka.
jerica
Krásna práca ako vždy,Tvoj recept na krém robievam na nanukové rezy,krémeše som nerobila .:-)možno príležitostne vyskúšam:-)
kata50
Názorný, precízny, chutný ...a ešte neviem aký. Skrátka mám na neho chuť! :-))
jarunka
Uuuu, francuzky kremes som uz nejedla velmi davno. Dala by som si. Velmi pekny foto postup.
hannah22
dobrota, jojoj ten musí byť dobrýýý, super receptík aj foto.... :))
fanjela
mnam, a čo keby sa vrchný plát pokrájal, poukladal na plnkový plát a až potom polial čokoládou
torticka
Tak podľa tohoto popisu to aj ja zvládnem. Ale mohla by si poslať.
sisinka131
Ja ho robím roky podľa receptu mojej sestry: lístkové cesto presne ako v recepte, no plnku ináč a je to to ako naozajstný francúzky krémeš: 8dcl mlieka, čbal.zlatý klas, 6dg kryštál cukor - uvariť hustú kašu a vmiešať za horúca sneh zo 6 bielkov a naliať na plát lítkového cesta.Vyšľahať dve šlahačky a na vychladnutý puding rozotrieme. Na druhý plát dáme rozpustenú čokoládu, nakrájame na štvorce a dáme na vrch krémešu a podľa toho krájame zbytok - je omnoho a oveľa lepší ako z cukrárne
tatranka
@sisinka no čím viac šľahačky,tým je koláč vyšší,krajší.To chápem.Ale vieš si predstaviť to množstvo kalórii?Takto jenoušľahačkou je zjemnený a to pre mňa veru stačí.A ten krém,rada robievam tak ako som ho opísala.Pekne drží,dobre sa za studena krája.Máš pocit,že sa mi plnka rozteká? Nie! Je chutná,pevná.
tatranka
@fanjela nemyslím,že by to bol dobrý nápad,poliať čokoládou pokrájané kúsky.Sú tam po pokrájaní medzierky a čokoláda by do nich stekala.Myslím,že by to nebolo estetické.
valeri
pochvala :-)), sa Ti podaril. Aj u nás je veľmi obľúbený. Robím ho skoro tak isto
babav
@tatranka , niet co dodat, iba pochvalu za krasny gurmansky recept na kremes ,iste chutnejsi ako z cukrarne;-)
frona
no vyzerá super a určite tak chutí
1ariana
Ja tú plnku robím úplne inak, do horúceho pudingu primiešavam na tuho ušľahané bielka. Ale to je trocha iný krémeš. K tomuto som chcela len podotknúť, že klobúk dolu, ako si to nakrájala. Ja upečený plát, ktotý idem dávať na vrch pokrájam na kocky ešte horúcu a potom ho ukladám po jednej kocke opačne na krém a šľahačku natretom na prvom pláte. Nuž a čokoládu natieram pierkom na každú kocku zvlášť. Ja neviem, či by som vedela tak pekne nakrájať hotový vychladnutý plát, ako Ty. Perfektné. :o) Si šikovná.
aroooo
krásny,určite chutný,mať aspoň 1 ks...
honestka
Ukazkovy kremes, Hned by som sa ponukla, pretoze doma nemozem polievat cokoladou. Plnku vzdy robim s mukou ako ty, samotna pudingova mi nesedi v nicom. Dufam, ze niekde najdem dobry aj v cukrarni...
piczur
Takéto parádne krémeše nám vždy piekla teta, keď nám prišla gratulovať, iný darček nám nesmela priniesť, Žiaľ už nie je medzi nami. Tento recept si okamžite ukladám a vyskúšam piecť, dúfam, že sa mi podarí tak dobre ako Vám. Vždy som ich len jedla, ale nikdy som nezisťovala ako sa pripravujú. Teraz mám šancu, ďakujem.
orchidea
bože...tak to bol po veterníkoch môj najobľúbenejší zákusok za mlada...vlastne aj teraz ho zbožňujem ako všetky krémeše, máš ho ako z najlepšej cukrárne... Zrozumiteľne vypracovaný postup, výborne.
tomas
niektoré zákusky na vareche vyzerajú veľmi chutno:) aj tento:)
milecka
Mám podobný recept,no na krém používam zlatý klas,ale aj tento koláčik vyzerá zaujímavo a aj veľmi chutne.... :-)
aanuska
aj ja používam zlatý klas do pudingu, ale teda je super, vydaril sa ti
cica2
krásny krémeš a pekne aj nafotené:)
lucka81
vyzerá to super ale strašne zložité na mňa, to by som určite nezvládla :-D
fajnsmekker
Milujem francuzsky kremeš,ale vždy som mal problémy "narezať" porcie,pri rezaní vrchného plátu sa plnka deformovala.Tu je moja rada ktorá sa perfektne osvedčila: Vrchný plát este pred pecením rozkrájam na požadovaný tvar/ štvorce / a takto rozporcovaný ho upečiem.Potom už iba ukladám / štvorce / na šľahačku.Porcie sa potom bez problému krájajú,najlepšie zúbkovatým nožom.Žiadna poleva nenaruší estetický vnem.
fajnsmekker
Pardon,teraz som zistil,že som neobjavil s tým rezaním,Ameriku,ale pani 1Ariana na to prišla tiež a popisuje to tu,vyššie...
bibia1
aký super nápad nakrájať čokoládový plát skôr
tatranka
@bibia1 vždy si krájaj plát aj keď nie je počokoládovaný zvlášť.A tak si ho naukladaj.
fiby
výborné nápady. Skoro som poolizovala monitor.
chillypapricka
Martuška, som tu dnes zabruslila a poviem ti, tak strašne sa mi začali slinky zbiehať, že ma až žalúdok rozbolel, bodaj ho...na sto pro ho tento týždeň upečiem...ten tvoj vyzerá fantastiko, mňaaaaaam
natalina
Milá Tatranka, milujem recepty od Teba! Sú vynikajúce a najmä výborne spracované pracovné postupy. Vďaka aj za tento výborný krémeš.
tatranka
@natalina ani nevieš,ako vedia takéto písmenka potešiť.Teším sa,že ti moje recepty vyhovuje.Je to inšpirácia na ďalšie zverejnenie mojich receptov.
monci666
super recept, ľahký :) pochutila som si aj s priateľom :p
alakumi
Milá Tatranka, vďaka za tento Tvoj recept. Po veľa rokoch som upiekla zákusok, asi chutil, môj chlap zjedol za tácku v priebehu 15 minút, isto by som sa na to nedala. keby ste neuverejnila foto recept, veľmi dobre sa mi podľa toho pracovalo.
Vďaka určite vyskúšam aj iné Vaše recepty. Prajem Vám krásne sviatky.

tatranka
@alakumi najradšej si prečítam takéto kladné odozvy na daný uvedený mnou recept.Nechcem tým nazvať svoje konanie ako samoľúbosť,ale som šťastná,že moje úsilie o dobrý recept,bolo korunované úspechom.Ďakujem.
tatranka
@emilycus recept je pred tebou,tak si len vysúkať rukávy a s chuťou sa pustiť do práce.Želám úspech.
alex100
Tak vyzerá pekne, ale podľa tohoto receptu tá plnka je jednoducho riedka. Do litra mlieka nech sa robí ako chce musia ísť minimálne 4 pudingy alebo zlaté klasy.
ďalšia vec, piecť lístkové cesto na 200 - 220 stupňov , tak to neviem, asi to zhorí. Ale inak ako som povedal na obrázku vyzerá dobre.
ti88na
Takže! Na budúce si radšej trikrát dobre rozmyslite, ako píšete ten postup a potrebné suroviny, lebo pre niekoho kto nemá dosť skúseností a spolieha sa na tento Váš recept, to je nakoniec jedno veľké sklamanie!! Piecť lístkové cesto na takej teplote ako vy uvádzate, je nezmysel, pretože ani nie za 10 minút bolo napuchnuté a vyschnuté. A tá úžasná plnka, kde sa má podľa Vás dať 2 balíčky vanilkového pudingu na 1 l mlieka? Je totálne riedka a v žiadnom prípade sa nedá navŕšiť na cesto, ako to uvádzate v recepte. Takže ďakujem za "skvelý" recept!!
mata3636
@ti88na - v prvom rade by som hľadala chybu u seba a nie u takej kuchárky, akou je tatranka. Čo sa týka lístkového cesta, tak to sa má piecť pri vysokej teplote, aby sa netopil tuk, ale cesto sa pieklo. Každý svoju rúru pozná, tak predsa nebudem piecť cesto dlho len preto, že tak píše recept, ked vidím, že už je hotové. A do plnky ide aj hrubá múka, asi si si nevšimla. Najprv u seba hľadaj, chybu, potom haň recept
havino
ci pána, nepodarilo sa. Nuž začnem takto, pre mna skúsenú je recept výborný, ako novinka, že pokrájam vrchné lístkové na kocky,aby som predišla lámaniu sa pri krájaní už kompletnom krémeši. No ale pre vás dvoch neskúsených @alex a @it88na , robili ste, ako @tatranka píše postup? máte predstavu, čo urobia 3 PL lyžice hrubej múky, plus 2 pudingy a 2 žltka v litri mlieku? no asi nie, pretože ako vidieť na prvej hornej fotke, krem je odrezaný, ako remenom, nič nevyteká, drží a je pevný. Múka nastavuje pudingy v kréme, zaručuje pevnosť krému, používam tento postup roky. Takže @ti88na , treba čítať poriadne a do písmenka, ked nevieš urobiť krém a učíš sa.
tatranka
@ti88na za mňa ti už odpovedali varecháčky.Asi si do plnky zabudla pridať 3 lyžice hrubej múky.To je veľmi dôležité.Tá plnku zahustí.
Mrzí ma,že si zaujala tento útočný tón.No ja to prežijem a za svojimi receptami si stojím.
Len toľko.Nemám viac čo k tomu dodať.
klarysa
tatranka velmi pekne dakujem za recept...robim ho uz niekolko mesiacov...co ma mrzi je...ze nie vzdy si stihnem dat viac ako jeden kusok :-D moj partner totiz vacsinou zje zvysok skor ako si stihnem vobec odkrojit :-). bolo mi povedane nech idem s tym kremesom do cukrarne a ukazem im co je kremes :-). posuvam preto tuto pochvalu Vam, pretoze Vam patri... :-)
1x wiwi
tatranka
@klarysa vidíš ako to je?Tebe sa krémeš darí,mne a viacerím tiež.No minule ma oslovila a pripomienkovala @ti88na ,že nie je spokojná s receptom.Mrzelo ma to,lebo ho robím roky.Nedala by som sem na Varechu nevyskúšaný recept! No ja hovorím,ak robia dvaja to isté,nemusí byť výsledok ten istý.Ďakujem ti.
dobi382
Idem nato suroviny uz su na stole pači sa mi že miesto zlateho klasu je klasicky puding:Ddrzte mi palce
tatranka
@dobi382https ://lh3.googleusercontent.com/-GP_xhXAC8Vk/UYEM92jeYZI/AAAAAAAAND4/IFAkN4P6KNQ/s720/Naposledy%2520odovzdan%25C3%25A9361.jpg robila som aj ja krémeš,minulý týždeň,len som ho nepolievala čokoládou.Bol veľmi chutný.Dúfam,že sa vydaril aj tebe.
tatranka


Pred týždňom som ho robila ale už som ho nepoliala čokoládou.Tiež máme radi krémeš.
pusta
milá martuška,
robila som tvoj francúzsky krémeš pre môjho najlepšieho priateľa presne podľa teba. moje obavy, čo na to povie, boli úplne zbytočné, lebo hodnotil ako "veľmi dobré, fantastické, presne také, ako majú byť, takto som si ich predstavoval."
vôbec mu nevadilo, že sú troška zababrané čokoládové štvorčeky na povrchu, vraj to je tým, že som ich dokončovala v pekáči, v ktorom som ich prenášala k nemu.
dokonca pochválil a poďakoval sa za tie fantastické krémeše bozkom, zbodli sme 35 porcií za 2 dni. :-)))))
fotené ešte doma v chladničke:






obaja veľmi pekne dakujeme za tvoj úžasný recept na túto dobrotu :P
tatranka
@pusta ani nevieš,ako ma tešia takéto komentáriky.Najviac ma však potešila správa,že aj za vynaloženú námahu upiecť ich ťa priateľ vypusinkoval a že mu chutili.
Mali by sme ešte nejaký zákusok vymyslieť,aby pusiniek pribúdalo.Maj sa dobre a želám ti veľa lásky !!!!!!!!! <3
paploska
@tatranka koláč môjho detstva a je super, že tu nedávaš žiadne umelinky :-) dnes už taký nekúpiš....
paploska
@tatranka koláč môjho detstva a je super, že tu nedávaš žiadne umelinky :-) dnes už taký nekúpiš....
pusta
martuška milá, veru mali, netušila som, že je až taký "sladký chlapec" :-) :P
jozka2
Francuzsky kremes zasadne robim z medoveho cesta,tak mam aj povodny recept ,postup plnka,slahacka,cesto poleva.Necham do druheho dna v chlade,cesto zmakne a nadherne sa reze,polevu davam az na druhy den,inac by velmi stuhla ,kolac by sa nedal pekne pokrajat.sisinka neviem ci mastam preklep,ale 1 zlaty na 8 dcl mlieka neurobi v ziadnom pripade plnku hustu a nezahustu ju ani sneh natolko aby drzala.
jozka2
Listkove cesto aj ja peciem a vsetku kolace z listkoveho cesta peciem na tak vysokej teplote a plech nemastim ale oplachnem vodou,inacsa cesto neprepecie do zlata,je to velmi mastne cesto,pri nizssej teplote bude ako neupecene Alex 100 a Ti88na,najprv vyskusaj,podotykam nesmie sa piect dlho asi 10min.,ale to treba odsledovat podla rury.
jozka2
mne sa zda,ze Ales 100 a Ti88na videli pecenie kremesov z rychlika.
tatranka
@jozka2 musím aj ja vyskúšať medový krémeš.Veľmi tento koláčik chvália.Ďakujem za komenty.
lyduss
síce som s tým mojím tradičným receptom na krémeš spokojná, ale tento tvoj vyzerá tiež veľmi dobre a navyše máš krásne popísaný postup tak niekedy tiež vyskúšam :)
ja som zas nedávno skúšala iný, tvarohový, krémeš a bol vynikajúci tak ho nabudúce keď budem piecť tiež pekne nafotím a podelím sa :)
tatranka
@lyduss aj ja sa teším na tvoj tvarohový krémeš.Asi ten recept nepoznám.Ďakujem za pochvalu uvedeného receptu
aivena
Milá tatranka,dnes jsem dělala ty tvoje francouzké kremeše.Povedly se a jestli tak chutnají jak vypadají,skláním se před tebou ale i před sebou že jsem to zvládla.děkuji
tatranka
@aivena už veľa vareškáriek robilo tento francúzsky krémeš.Veď ak si prečítaš odozvy,pochopíš,že recept je dobrý a ak sa ti vydaril ako píšeš,budeš ho mať aj veľmi chutný.Mňa vždy poteší fotografia ak mi ju dotyčný vareškár-ka pripne na moju stránku.Aj to je poznatok,z ktorého mám radosť. Som rada,že si spokojná.
janea
@tatranka , neviem, ci tu este zabludis, az teraz som nasla tvoj recept, teda pred par dnami, porovnala som s ostatnymi, tento sa mi paci najviac.:) Surovinky su uz kupene, idem na to - milujem kremese a nikdy som ich nerobila. Zlaty klas tu nedostanem a puding mam velmi rada, tak pre mna ako stvorene. Mas ich skutocne kraaasne a su urcite mnaaam.:) Ukladam a 5*
tatranka
@janea želám si aby sa ti recept vydaril,preto že sú naň rôzne komentáre.Negatívne,ale aj kladné. Ja teraz pekávam rýchly krémeš,ktorý som uvádzala nie tak dávno.Je tam o polovicu menej práce,takže s týmto teraz pracujem.
Nech krémeš chutí a ak budeš mať chuť,prosím napíš či už kladnú,alebo zápornu pripomienku.
janea
@tatranka , dakujem, akurat zacinam.:) Indiegrencie su v podstate tie iste ako v tom druhom kremesi, az na to, ze ja vsade, kde ide tuk, dam maslo. Neviem, ci som slepa ale v com je rozdiel v tych dvoch receptoch? Obidva vyzeraju skvele.:)
janea
V tych dvoch nevidim nejaky markantny rozdiel, mozno v tom krajani vrchneho platu? A v tom rychlom kremesi mas v indiegrenciach muku ale v postupe nevidim, ze si ju do plnky pridala?
A samozrejme, ze dam vediet, co som stvorila. :)
janea
[img]

[/img]
@tatranka , ako som slubila, tu je moj kremes, dufam, ze to s fotkou klapne. Haha taky krivolaky, nie je ani zdaleka tak pekny ako tvoj.:D Ale chuti vynikajuco.
janea
Tak fotka sa podarila vlozit.
Teraz k receptu: poviem ti, bola to tortura.:) pudingova plnka bola zial riedka, tak som do horucej na sporaku frcla rychlo este jeden puding (samozrejme uz rozhabarkovany). 2 pudingy je na 1L mlieka malo. No a cokoladu/polevu si robim väcsinou sama. Dnes som mala smolu, neviem, preco mi zhrckavela:( tak som ju vyhodila a urobila druhu. Ked som slahala sneh s cukrom, nepacila sa mi konzistencia, vyzerala ako biela poleva. Mozno som mala dalej slahat a bol by vznikol pekny sneh? Neviem ale aj to som vyvalila a urobila som cisty sneh s vanilk.cukrom a ten som zlahka zamiesala do plnky. Kremese nie su sice moc pekne ale chutia fakt vyborne.
tatranka, nevies, ci sa daju kremese mrazit? preboha, vsak ich je strasne moc! Teda ja by som mala koho pozvat ale rada by som si nieco zamrazila, lebo asi ich tak skoro robit nebudem, je to babracka.:) To som este musela pecenie prerusit, lebo som musela so psami do lesa, to znamena, ze som to piekla vecnost.:)
tatranka
@janea ak si sa natrápila,to ma mrzí. Hrubá múka patrí do krému.Tá krém zahusťuje. Do bielok,treba kr.cukor pridávať pomaličky.Krásne sa sneh našľahá.
Krémeše som nikdy nemrazila len chladila.Kúsky sú samozrejme podľa veľkosti plechu.
Teraz mi vyhovuje rýchly krémeš,tam podľa veľkosti sa pečie vlastne 12 kúskov.
ako vidím,cez to všetko tvoje trápenie zdary aj nezdary krémeš máš vydarený a dala si si rady.
janea
Mila @tatranka , s tym snehom som to nevedela, lebo ja slaham vzdy bez cukru, no to bola moja vina, ze som neslahala dalej. Muku som dala samozrejme do kremu ale akosi mi to nechcelo shustnut. A to, ze som pokazila cokoladu je tiez moja vina, takze ty sa nad tym netrap, ak je niekto gramblavy.:) Ved je tu kopu ohlasov dobrych. Ti sikovni to zvladli. Mozno niekedy zas skusim ten tvoj druhy recept. Kremese su chutne, prave mi suseda doniesla tanierik, ze chutili ohromne a to je podstata.:)
janea
A stym mrazenim...uz pomaly nebude ani co mrazit.:D Myslim, ze to nie je dobry napad, cesto by nebolo chrumkave, teda o nicom. Okrem toho v ladnicke by iste vydrzali chutne 2-3 dni v pohode.
tatranka
@janea no vidíš a bála si sa,že veľa kúskov. Vieš ono sa krémeš zle odkladá do chladničky.Nemôžeš poukladať koláčiky jeden na druhý.Každý kúsok potrebuje svoj priestor.
No vidím,že chutili a ako píšeš,že by už ani nebolo čo mraziť.
Nie si vôbec nešikovná,naopak zvládla si to a poradila si si.Vieš,niekedy treba v kuchyni aj inprovizovať.Robím to aj ja.No na to treba asi dlhoročné skúsenosti. Maj sa pekne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia