Cisárov trhanec - Kaiserschmarrn fotorecept
Foto: diabambulka
Pre mňa je to milá spomienka na doby kedy som pracovala v zahraničí, kde som tomuto jedlu prišla na chuť akurát som si ho Zobraziť celý popisPre mňa je to milá spomienka na doby kedy som pracovala v zahraničí, kde som tomuto jedlu prišla na chuť akurát som si ho doma prispôsobila našim slovenským pomerom ( namiesto vlašských orechov sme v zahraničí používali piniové oriešky ). Teraz je to obľúbená maškrta mojich sladkých chlapov doma:-))) Tiež je to super skôr asi kalorická rýchlovka:-) ale keď musíš tak musíš, poznáte to:-)))
porcie
Suroviny
400 ml |
|
3 ks |
|
240 g |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
5 ml |
|
50 g |
|
na opraženie |
|
alebo džem / môžete použiť kompót alebo džem podľa vlasného výberu/ |
|
alebo vlašské /nemusia byť / |
|
Postup
-
1
Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme tuhý sneh. V mlieku rozšľaháme žĺtka, pridáme cukor, múku
-
2
a vyšľahaný sneh.
-
3
Hrozienka zalejeme rumom a necháme chvíľočku postáť, potom rum primiešame do hotového cesta.
-
4
Na pancicu dáme troška oleja a hrubšiu vrstvu cesta. Opečieme z jednej strany a posypeme hrozienkami, otočíme a opečieme aj z druhej strany,
-
5
trhanec roztrháme na menšie kúsky.
-
6
Potom si ho dáme na jednu stranu panvičky a v druhej polovičke si rozohrejeme 1 PL masla, trochu nasekaných vlašských orechov a pridáme 1 PL kryštálového cukru , ktorý sa troška skaramelizuje a všetko spolu dôkladne premiešame /najlepšie iba pohybom panvičky od seba a ku sebe/. Naložíme na tanier pocukrujeme práškovým cukrom a pridáme ovocie, alebo džem do ktorého si budeme jednotlivé kúsky máčať a papať. Doma to máme najčastejšie odskúšané s jahodovým džemíkom. Dnes som urobila fešákom originál s brusnicami... Dobrú chuť.
vyskúšaj a napíš či Ľubo odolal :-)))držím palčeky a dobrú chuť, mimochodom vitaj na vareche :-))) papa