Cisárov trhanec - Kaiserschmarrn fotorecept

diabambulka - fotkadiabambulka, 23. februára 2011

Pre mňa je to milá spomienka na doby kedy som pracovala v zahraničí, kde som tomuto jedlu prišla na chuť akurát som si ho doma prispôsobila našim slovenským pomerom ( namiesto vlašských orechov sme v zahraničí používali piniové oriešky ). Teraz je to obľúbená maškrta mojich sladkých chlapov doma:-))) Tiež je to super skôr asi kalorická rýchlovka:-) ale keď musíš tak musíš, poznáte to:-)))

4
porcie

Suroviny

400 ml
3 ks
240 g
1 PL
2 PL
5 ml
50 g
 na opraženie
  alebo džem / môžete použiť kompót alebo džem podľa vlasného výberu/
  alebo vlašské /nemusia byť /

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme tuhý sneh. V mlieku rozšľaháme žĺtka, pridáme cukor, múku

    Cisárov trhanec - Kaiserschmarrn (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a vyšľahaný sneh.

    Cisárov trhanec - Kaiserschmarrn (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hrozienka zalejeme rumom a necháme chvíľočku postáť, potom rum primiešame do hotového cesta.

    Cisárov trhanec - Kaiserschmarrn (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na pancicu dáme troška oleja a hrubšiu vrstvu cesta. Opečieme z jednej strany a posypeme hrozienkami, otočíme a opečieme aj z druhej strany,

    Cisárov trhanec - Kaiserschmarrn (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    trhanec roztrháme na menšie kúsky.

    Cisárov trhanec - Kaiserschmarrn (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom si ho dáme na jednu stranu panvičky a v druhej polovičke si rozohrejeme 1 PL masla, trochu nasekaných vlašských orechov a pridáme 1 PL kryštálového cukru , ktorý sa troška skaramelizuje a všetko spolu dôkladne premiešame /najlepšie iba pohybom panvičky od seba a ku sebe/. Naložíme na tanier pocukrujeme práškovým cukrom a pridáme ovocie, alebo džem do ktorého si budeme jednotlivé kúsky máčať a papať. Doma to máme najčastejšie odskúšané s jahodovým džemíkom. Dnes som urobila fešákom originál s brusnicami... Dobrú chuť.

    Cisárov trhanec - Kaiserschmarrn (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ahojky, to musí byť strááááášne dobré...hádam to idem aj urobiť,takú chuťovečku z pol dávky, možno si dá aj Ľubo...
ahojky:-)
vyskúšaj a napíš či Ľubo odolal :-)))držím palčeky a dobrú chuť, mimochodom vitaj na vareche :-))) papa