Foto: matased
Rada robím rolády, nie je s tým veľa roboty, sú chutné. Na orechovú mám recept z Dobrého Jedla a čo ešte dodať: Je DOBRÁ.
príprava
na 200 °C
Suroviny
5 ks |
|
125 g |
|
75 g |
|
100 g |
|
1 čajová lyžička |
|
PLNKA: | |
100 g |
|
50 g |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
KRÉM: | |
200 ml |
|
1/2 balíčku |
|
125 g |
|
50 g |
|
NA OZDOBENIE: | |
|
|
pomleté |
|
a iné... |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny, žĺtky oddelíme od bielkov a následne ich vyšĺaháme s cukrom do peny. Pridáme k nim preosiatu múku pomiešanú z pomletými orechami a postrúhanou citrónovou korou. Dobre premiešame a opatrne vmiešame nakoniec aj sneh z bielkov.
-
2
Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do rúry a upečieme pri teplote 200 stupňov / cca 8 minút.Po upečení korpus stočíme do rolády a neskor stiahneme papier. Pripravíme plnku: Pomleté orechy zmiešame s cukrom, zalejeme ich horúcim mliekom a pridáme rum. Všetko spolu premiešame a necháme vychladnúť.
-
3
Pripravíme krém: V mlieku rozmiešame Zlatý klas a uvaríme hladký puding.Necháme ho vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a postupne vmiešame vychladnutý puding. Na upečený korpus natrieme najprv plnku a potom na ňu 2/3 krému a stočíme. Zvyšným krémom natrieme roládu zvrchu a posypeme pomletými orechmi. Zdobíme šľahačkou a cukrovými ozdobami.
Diskusia k receptu