Orechová roláda

matased - fotkamatased, 12. februára 2011
Orechová roláda
Foto: matased

Rada robím rolády, nie je s tým veľa roboty, sú chutné. Na orechovú mám recept z Dobrého Jedla a čo ešte dodať: Je DOBRÁ.

30 minút
príprava
8-10 minút
na 200 °C

Suroviny

5 ks
125 g
75 g
100 g
1 čajová lyžička
PLNKA:
100 g
50 g
3 PL
1 PL
KRÉM:
200 ml
1/2 balíčku
125 g
50 g
NA OZDOBENIE:
 pomleté
  a iné...




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, žĺtky oddelíme od bielkov a následne ich vyšĺaháme s cukrom do peny. Pridáme k nim preosiatu múku pomiešanú z pomletými orechami a postrúhanou citrónovou korou. Dobre premiešame a opatrne vmiešame nakoniec aj sneh z bielkov.

    Orechová roláda - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do rúry a upečieme pri teplote 200 stupňov / cca 8 minút.Po upečení korpus stočíme do rolády a neskor stiahneme papier. Pripravíme plnku: Pomleté orechy zmiešame s cukrom, zalejeme ich horúcim mliekom a pridáme rum. Všetko spolu premiešame a necháme vychladnúť.

    Orechová roláda - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme krém: V mlieku rozmiešame Zlatý klas a uvaríme hladký puding.Necháme ho vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a postupne vmiešame vychladnutý puding. Na upečený korpus natrieme najprv plnku a potom na ňu 2/3 krému a stočíme. Zvyšným krémom natrieme roládu zvrchu a posypeme pomletými orechmi. Zdobíme šľahačkou a cukrovými ozdobami.

    Orechová roláda - obrázok 3

Diskusia k receptu

dorisa
Orechové možem, ukladám si receptik, dakujem.
bejda7
Pekná roládka a ešte aj s orechmi,uz je v KK:)
marta5
Urcite si ju ukladam v KK ,skusim dat do prostriedku aj banan.Orechove milujem .
sovka62
Tak ty ju máš dvojctihodnú, aj s orechovou plnkou aj s krémom. To musí byť hriešne dobré.
tonicka53
tá ale musí byť dobráááá, hneď by som si dala :-) šikovná si, recept sa mi páči, už je v KK, vďaka.
matased
Veľmi Vám ďakujem za povzbudivé komentáre, prajem Vám, nech sa Vám podarí.
cica2
roládka sa mi velmi páči, vydarila sa:)....a orechovú zbožňujem!...ďakujem za receptík:))
jerica
výborný receptík , vyskúšam rsp.spravím, páči sa mi že cesto aj plnka sú orechové , cesto potriem marhuľovým lekvárom,:-)) už je tam , KK
rikinka33
roladu som včera robila. Upečené cesto bolo zvrchu trošku lepkavé, po rozbalení sa trošku nalepilo na seba, aj sa mi rozlomilo, ale nie natoľko, aby som ho nenaplnila a aby sa nesprááááskala :-) na posedenie. Neviem kde sa stala chyba s cestom.... Ale v konečnom dôsledku roláda bola fantastická :-)
matased
Ďakujem @rikinka33 , som rada, že sa Ti roláda nakoniec podarila...netuším, prečo sa Ti cesto trocha lepilo, nemám až také skúsenosti. No verím, že ju ešte niekedy urobíš.
rikinka33
recept som si odložila, tak sa k nej určiite vrátim. čo je orechové, to môj manžel zbožnuje :-)).
bibina32
Roládu som robila, chuťovo bola výborná,len výzorovo nič moc, lebo ked som ju odtáčala, že ju idem plniť tak mi dva razy praskla. Po upečení som ju normálne stočila z papierom a ked vychladla tak som ju roztáčala a začala praskať, neviete kde som mohla urobiť chybu? Ďakujem
matased
@bibina32 aj mne sa to niekedy stáva, že mi po roztočení praskajú rolády, myslím si, že sa zaparia, navlhnú, asi ich máme dlho stočené....neviem. Nie som cukrárka, tak mi sem - tam niečo aj nevyjde. Netráp sa, snáď to bude nabudúce lepšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia