Hrnčekový koláčik

07janka - fotka07janka, 23. februára 2011

Tento recept mám veľmi rada. Pečiem ho na rôzne rodinné oslavy. Prerobila som si ho z pôvodného gramážového na hrnčekový a upravila aj pre Zobraziť celý popisTento recept mám veľmi rada. Pečiem ho na rôzne rodinné oslavy. Prerobila som si ho z pôvodného gramážového na hrnčekový a upravila aj pre diabetikov. Plnka može byť akákoľvek, hlavne, aby chutilo. Tak smelo do pečenia ;))) Hrnček je klasický 2,5dcl.

30
porcií
40 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1/2 hrnčeka
1/2 sáčku
1 celé
1/2 hrnčeka
1 hrnček
1 hrnček
4 PL
trošku
podľa chuti
4 ks
4 PL
4 PL
1/2 sáčku
4 ks
 trochu




Postup

  1. 1

    Cesto 1: - cesto vypracujeme do hladka, rozválkame a dáme na vymastený, múkou vysypaný plech. Pre Diabetikov namiesto cukru 1lyžica DIA cukru.

  2. 2

    Plnka: - na cesto natrieme džem a naň uložime plnku

  3. 3

    Cesto 2: Vrchné cesto "piškóta" - žĺtka vymiešať s práškovým cukrom/ 2lyžice sorbitu - pridať polohrubú múku 1/2 prášku do pečiva Trošku mlieka - bielka vyšlahat na sneh a vmiešať do cesta - nalejeme na plnku

  4. 4

    A dáme piecť ;) Na vychladnutý koláč nalejeme čokoládu (čokoláda, cera, trošku oleja a rozpustíme). Vychladnuté nakrájame a papáme.

Diskusia k receptu

danapa
velmi dobry kolacik, plnka sa moze vymenit podla chuti za tvarohovu aj makovu, mnaaam ☺☺☺
07janka
ano ano, ved na tatkove narodky som spravila pol tvaroh a pol mak ;)
evanaaa
Janka, ale žĺtka sa so sladidlom nedajú vymiešať, preto, aj keď podobné pečiem, využívam rcp, kde sa vyšľahá sneh so sladidlom a do neho potom idú žľtky. A na cesto máš pol hrn. cukru, 1 PL sladidla ako náhrada nie je málo? Ináč, koláč v pôvodnej verzii sa mi páči.
baculata
Poznám, je to dobré, len u nás názov Skladaný osuch a suroviny sa vážia,takže nie hrnčekový.Evanaa myslím je jedno ako spravíš piškotove cesto.
07janka
evanaa>
prerabam recepty kvoli rodicom a nahradne sladila davam tak ze cesto ochutnam.Povacsinou dana davka staci. Je pravda ze sa neda dobre vymiesat zltko s nahradnym sladidlom. Je to narocnejsie, ale zvladam. Dakujem za tip.
evanaaa
O7janka, ty miešaš aj tie žĺtka so sladidlom? Budem musieť vyskúšať, lebo vždy, keď sa rcp začína : vymiešame žĺtka s......tak to ani ďalej nečítam ( tu ano, ale v časopisoch, ak niečo hľadám).
07janka
evanaa
ano miesam, ale pouzivam sladidlo z rakuska. neda sa to sice tak dobre vymiesat ako klasicky cukor ale konecne cesto je rovnako dobre. v rakusku je dostat aj med pre diabetikov. je tam ovela lepsi vyber.
evanaaa
07janka, ten med som si aj ja kúpila, ale majú ho aj v Kauflande , kde je aj dobrý výber dia džemov.A cukor som si objednala Xylitol, ten sa najviac podobá pravému cukru, s ním aj pečiem, skúsim so žĺtkami, len je drahý, ale znižuje cukor a je dobrý na zuby.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia