Tento recept mám veľmi rada. Pečiem ho na rôzne rodinné oslavy. Prerobila som si ho z pôvodného gramážového na hrnčekový a upravila aj pre Zobraziť celý popisTento recept mám veľmi rada. Pečiem ho na rôzne rodinné oslavy. Prerobila som si ho z pôvodného gramážového na hrnčekový a upravila aj pre diabetikov. Plnka može byť akákoľvek, hlavne, aby chutilo. Tak smelo do pečenia ;))) Hrnček je klasický 2,5dcl.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 hrnčeky |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 sáčku |
|
1 celé |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
|
|
1 hrnček |
|
4 PL |
|
trošku |
|
podľa chuti |
|
|
|
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1/2 sáčku |
|
4 ks |
|
trochu |
|
Postup
-
1
Cesto 1: - cesto vypracujeme do hladka, rozválkame a dáme na vymastený, múkou vysypaný plech. Pre Diabetikov namiesto cukru 1lyžica DIA cukru.
- 2
Plnka: - na cesto natrieme džem a naň uložime plnku
- 3
Cesto 2: Vrchné cesto "piškóta" - žĺtka vymiešať s práškovým cukrom/ 2lyžice sorbitu - pridať polohrubú múku 1/2 prášku do pečiva Trošku mlieka - bielka vyšlahat na sneh a vmiešať do cesta - nalejeme na plnku
- 4
A dáme piecť ;) Na vychladnutý koláč nalejeme čokoládu (čokoláda, cera, trošku oleja a rozpustíme). Vychladnuté nakrájame a papáme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
prerabam recepty kvoli rodicom a nahradne sladila davam tak ze cesto ochutnam.Povacsinou dana davka staci. Je pravda ze sa neda dobre vymiesat zltko s nahradnym sladidlom. Je to narocnejsie, ale zvladam. Dakujem za tip.
ano miesam, ale pouzivam sladidlo z rakuska. neda sa to sice tak dobre vymiesat ako klasicky cukor ale konecne cesto je rovnako dobre. v rakusku je dostat aj med pre diabetikov. je tam ovela lepsi vyber.