Foto: diabambulka
ľahký dezertík...
porcií
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1/2 ks |
|
na vymastenie formy |
|
na vysypanie formy |
|
Plnka: | |
0,5 l |
|
1 ks, prášok |
|
3 PL |
|
O,1 l |
|
3 čajové lyžičky, na plnku |
|
2 ks |
|
Okrem toho: | |
podľa chuti najlepšie červený |
|
4 ks |
|
Postup
-
1
Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a ešte chvíľku šľaháme , pridáme žĺtky a znovu premiešame. Na záver pridáme múku s práškom do pečiva, vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry. Vychladnutý korpus natrieme džemom a poukladáme naň banány, ktoré sme si prekrojili po dĺžke na polovicu. Vrch koláčika natrieme krémom a dáme chladiť do chladničky najlepšie cez noc. Krém: Do 0,1 l rumu si dáme napučať potravinársku želatínu. Podľa návodu si uvaríme čokoládový puding, do ktorého si vmiešame cukor a napučanú želatínu v rume a miešame kým nám puding nevychladne. Do vychladnutého pudingu vmiešame vyšľahané šľahačky. Dobrú chuť...
Už je v KK.