príprava
Suroviny
| 120g |
|
| 5ks |
|
| 120g |
|
| 1/2čl |
|
| 1čl al. limetová |
|
| podľa potreby |
|
| 2pl |
|
| 2dl podľa potreby |
|
| 3pl |
|
| 2-3pl (koňak) |
|
| 4pl |
|
| 4pl |
|
| podľa potreby |
|
| poleva cukrová: | |
| 250g |
|
| 2pl teplý |
|
| 3pl teplá |
|
| kvapka |
|
Postup
-
1
Upečieme piškotu:žĺtky s kr.cukrom.bielky s citr.šťavou.do múky dáme prášok do pečiva a všetko spolu zošlaháme ...
-
2
dáme na plech,vystlaný papierom na pečenie.a dáme piecť pribl.20 min na 180 st..
-
3
upečený rozkrojíme po šírke 15 cm,11 cm a zvyšok.15 cm kus ide do srnčieho chrbáta.,11 cm kus bude na zakrytie,zvyšok použijeme na punčovú výplň..
-
4
Z ingrediencií,čo sú uvedené urobíme punčový sirup v ktorom namáčame zvyšnú piškótu,ja som použila ako farbu cvikový sirup ,ktorý si robím sama a do časti dám kakao, aby bolo aj hnedé...do srnčieho chrbáta dám odkrojenú časť a potriem džemom,potom kladiem namočenú piškótu striedavo tmavú a červenú/trošku som priliala sirupu/zakryjem 11 cm časťou a dám na 2 hod do chladu...
-
5
vyberiem a polejem cukrovou polevou,čo urobím z ingred.uvedených v rcp.poleva sa mieša pribl.10 minút
-
6
Dobrú chuť!









práškový cukor : prc
vanilkový cukor : vacu
škoricový cukor : škocu
škorica : ško
mletá škorica : mlško
prášok do pečiva : prdop
hladká múka : hlm
hrubá múka : hrm
polohrubá múka : pohrm
kyslá smotana : kysmo
sladká smotana : slasmo
strúhaný kokos : struko
Je to skratka slov: prášok do pečiva.
prdopeč,je prášok do pečiva...ha,ha,ha