Foto: danculka
príprava
Suroviny
120g |
|
5ks |
|
120g |
|
1/2čl |
|
1čl al. limetová |
|
podľa potreby |
|
2pl |
|
2dl podľa potreby |
|
3pl |
|
2-3pl (koňak) |
|
4pl |
|
4pl |
|
podľa potreby |
|
poleva cukrová: | |
250g |
|
2pl teplý |
|
3pl teplá |
|
kvapka |
|
Postup
-
1
Upečieme piškotu:žĺtky s kr.cukrom.bielky s citr.šťavou.do múky dáme prášok do pečiva a všetko spolu zošlaháme ...
-
2
dáme na plech,vystlaný papierom na pečenie.a dáme piecť pribl.20 min na 180 st..
-
3
upečený rozkrojíme po šírke 15 cm,11 cm a zvyšok.15 cm kus ide do srnčieho chrbáta.,11 cm kus bude na zakrytie,zvyšok použijeme na punčovú výplň..
-
4
Z ingrediencií,čo sú uvedené urobíme punčový sirup v ktorom namáčame zvyšnú piškótu,ja som použila ako farbu cvikový sirup ,ktorý si robím sama a do časti dám kakao, aby bolo aj hnedé...do srnčieho chrbáta dám odkrojenú časť a potriem džemom,potom kladiem namočenú piškótu striedavo tmavú a červenú/trošku som priliala sirupu/zakryjem 11 cm časťou a dám na 2 hod do chladu...
-
5
vyberiem a polejem cukrovou polevou,čo urobím z ingred.uvedených v rcp.poleva sa mieša pribl.10 minút
-
6
Dobrú chuť!
práškový cukor : prc
vanilkový cukor : vacu
škoricový cukor : škocu
škorica : ško
mletá škorica : mlško
prášok do pečiva : prdop
hladká múka : hlm
hrubá múka : hrm
polohrubá múka : pohrm
kyslá smotana : kysmo
sladká smotana : slasmo
strúhaný kokos : struko
Je to skratka slov: prášok do pečiva.
prdopeč,je prášok do pečiva...ha,ha,ha