Fliačky s tvarohom a jahodami
Michal Ševčík
šéfkuchár reštaurácie West v Bratislave–Kolibe, 23. februára 2011
šéfkuchár reštaurácie West v Bratislave–Kolibe, 23. februára 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Fliačky varíme vo vriacej osolenej vode 7 až 8 minút. Po uvarení ich scedíme pomocou sita a prepláchneme studenou vodou. Tvaroh dáme do misky spolu s 180 g cukru a vidličkou vymiešame. Do panvice dáme roztopiť maslo, do ktorého dáme na polovice prekrojené jahody.
- 2
Krátko restujeme a podlejeme rumom, veľmi krátko flambujeme a odstavíme. Bazalku nasekáme alebo rozmixujeme vo vode spolu so zvyšným cukrom. Teplú cestovinu servírujeme s tvarohom a jahodami preliatu bazalkovým sirupom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu