Fliačky s tvarohom a jahodami

Michal Ševčík
šéfkuchár reštaurácie West v Bratislave–Kolibe, 23. februára 2011
Fliačky s tvarohom a jahodami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1 balíček
2 balíčky
0,5 kg
50 g
2 dl
250 g
1 dl
100 g




Postup

  1. 1

    Fliačky varíme vo vriacej osolenej vode 7 až 8 minút. Po uvarení ich scedíme pomocou sita a prepláchneme studenou vodou. Tvaroh dáme do misky spolu s 180 g cukru a vidličkou vymiešame. Do panvice dáme roztopiť maslo, do ktorého dáme na polovice prekrojené jahody.

  2. 2

    Krátko restujeme a podlejeme rumom, veľmi krátko flambujeme a odstavíme. Bazalku nasekáme alebo rozmixujeme vo vode spolu so zvyšným cukrom. Teplú cestovinu servírujeme s tvarohom a jahodami preliatu bazalkovým sirupom.

Diskusia k receptu

cinkla
Hmmmmmm, aj mne sa zda..... Krasny recept.
zabiatko66
Krásne pripravené a určite dobrota. Ja skôr robievam na slano. Dobrý tip. Už som to dávno nerobila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia