Je to finančné naročný zakusok.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
0,500 kg |
|
0,300 kg |
|
0,600 kg |
|
0,180 l |
|
0,800 kg |
|
0,030 g |
|
0,300 kg |
|
KREM: | |
0,920 l |
|
0,350 kg |
|
0,170 kg |
|
0,400 kg |
|
1 ks |
|
0,050 l |
|
DOHOTOVENIE: | |
0,100 kg |
|
0,100 |
|
0,050 g |
|
Postup
-
1
Cesto:V hrnci rozpustíme heru,med,cukor a mlieko.Zahrievame do horúca a primiešame preosiatu múku so sodou bikarbonou.Stále miešame na sporáku až sa suroviny spoja. ( POZOR, ABY NEPRIHORELO ! ).dáme mierne vychladnúť,pridáme vajcia a ručne dobre premiešame.Rozdelime na 6 pelchov pokrytich masným papierom a pečieme pribležne 8-10 minút. ( Pozor rýchlo tmavne, po stmavnutí povrch pokryjeme mastným papierom a dopečieme! ) Upečené platy si naukladame na seba a odrežeme kraje korpusou ( zarovname) a odrezky si pomelieme na orechovom mlynčeku na omrviny.
- 2
Pláty potierame 6x krémom, posledný potrieme na povrchu a bohato posypeme zmesou omrvín zmiešaných s mletými orechami.Dáme stuhnúť do chladničky najlepšie do druheho dna. Stuhnuté krájame na 48 ks. 6 na dlhej strane,4 na kratšej strane a este sikmo na trojuholniky.
- 3
Krém:Z mlieka ,cukru a hrubej múky uvaríme hustú kašu,ktorú necháme vychladnuť. Potom vyšľaháme na hladko,pridáme heru a šľaháme 10 minút.Pridáme salko,prešľaháme a po kvapkách pridávame rum.
- 4
Dohotovenie:Pokrájane rezy prefrkame čokomirrorom. ( čokomirror- je poleva čokoladova ktora netuhne )
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu