Marlenka

vevuska94 - bez fotkyvevuska94, 27. februára 2011

Je to finančné naročný zakusok.

48
porcií
1,5 h. minút
príprava
8-10 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
0,500 kg
0,300 kg
0,600 kg
0,180 l
0,800 kg
0,030 g
0,300 kg
KREM:
0,920 l
0,350 kg
0,170 kg
0,400 kg
1 ks
0,050 l
DOHOTOVENIE:
0,100 kg
0,100
0,050 g




Postup

  1. 1

    Cesto:V hrnci rozpustíme heru,med,cukor a mlieko.Zahrievame do horúca a primiešame preosiatu múku so sodou bikarbonou.Stále miešame na sporáku až sa suroviny spoja. ( POZOR, ABY NEPRIHORELO ! ).dáme mierne vychladnúť,pridáme vajcia a ručne dobre premiešame.Rozdelime na 6 pelchov pokrytich masným papierom a pečieme pribležne 8-10 minút. ( Pozor rýchlo tmavne, po stmavnutí povrch pokryjeme mastným papierom a dopečieme! ) Upečené platy si naukladame na seba a odrežeme kraje korpusou ( zarovname) a odrezky si pomelieme na orechovom mlynčeku na omrviny.

  2. 2

    Pláty potierame 6x krémom, posledný potrieme na povrchu a bohato posypeme zmesou omrvín zmiešaných s mletými orechami.Dáme stuhnúť do chladničky najlepšie do druheho dna. Stuhnuté krájame na 48 ks. 6 na dlhej strane,4 na kratšej strane a este sikmo na trojuholniky.

  3. 3

    Krém:Z mlieka ,cukru a hrubej múky uvaríme hustú kašu,ktorú necháme vychladnuť. Potom vyšľaháme na hladko,pridáme heru a šľaháme 10 minút.Pridáme salko,prešľaháme a po kvapkách pridávame rum.

  4. 4

    Dohotovenie:Pokrájane rezy prefrkame čokomirrorom. ( čokomirror- je poleva čokoladova ktora netuhne )

Diskusia k receptu

mapod
Vyzerá to dobre, môj syn miluje marlenku, skúšalal som už rôzne recpty, ale stále to nebolo ono, dúfam že tento sa vydarí. Vďaka za recept.
evanaaa
Vevuska, to Salko tam nalejeme priamo z konzervy,nevarí sa , ako som pochopila. No, je to trochu pracné pre mňa, tak tretí stupeň náročnosti, ale iste to stojí za to.Ja sa vždy pri nej len pristavím a pozerám ( v Bille).
vevuska94
Ano je to naročni zakusok ale stoji zato a salko tam ide priamo z konzervy nevarí sa ale lejte ho tam pomalí aby sa krem nesekol (pokial by sa to stalo dajte tam 2 pol.ližice oleja a slahajte 10 min. a bude ok.) A nebojte sa rozotierania cesta je to zlozite. DUFAM ZE SA VAM PODARI A BUDE SA VAM RECEPT PACIT.
elisticka
@vevuska94 tak si upiekla marlenku je to vyborny kolacik sice pracny no oplati sa vyskusat:-)) skoda ze si nefotila...nabuduce chceme od teba fotorecept!!!si sikulka aj torticky mas krasne tak sem hod nejaku....
marienka44
@Vevuska94 ,tu na Vareche je viac receptov Marlenka. Nikde nie je taky vysoky rozpocet ako u Teba. Vsade je napr. 100 g masla, 250 g cukor, 2 PL med atd. Kolko je to 300 g vajec? Som na pochybach, ktory recept mam vyskusat. :-) Vsade varia Salko na karamel, v Tvojom recepte nie.
edusha
ja som si spojila dva recepty...tvoju plnku je užaaasna....a cesto robim svoje...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia