Pivo

Pivo ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Maďarská pivná nátierka z ovčieho syra

    Nátierku pripravujeme z masla a syra, ktoré majú izbovú teplotu.

  • Recept bez obrázku

    Kuracie prsia s rokfortovou omáčkou

    Cibuľu nakrájame a speníme na oleji. Nakrájame kuracie prsia, osolíme, okoreníme, pridáme k cibuli, opečieme, pridáme pivo a prikryté dusíme.

  • Recept bez obrázku

    Plnený poľovnícky rezeň

    Nakrájané a naklepané rezne necháme odležať 2 – 3 hodiny. Po odležaní rezne osolíme, okoreníme, potrieme prelisovaným cesnakom a poukladáme na ne tenké plátky slaniny, kolieska cibule, kolieska uhorky, kolieska natvrdo uvarených vajec,...

  • Recept bez obrázku

    Zemiaky v pivnom cestíčku

    Najprv si pripravíme hladké cestíčko z múky, vajca, piva a soli. Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na plátky hrubé asi 2 mm.

  • Recept bez obrázku

    Hubové lievance

    Sušené huby uvaríme spolu s korením domäkka. Scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Z piva, oleja, vajca, múky a kypriaceho prášku pripravíme cesto ako na lievance.

  • Recept bez obrázku

    Hubové palacinky

    Z prísad urobíme cesto, ktoré necháme 10 – 15 minút postáť. Na rozohriatom oleji upečieme palacinky a udržiavame ich v teple. Huby očistíme a nakrájame na plátky, slaninu nakrájame na kocky.

  • Recept bez obrázku

    Marináda z červeného vína a piva

    Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom. Pivo je totiž pre kuchárov skvelý doplnok, pretože prispieva k rozdrobeniu tukových tkanív a pridáva rybiemu mäsu lahodnejšiu chuť...

  • Recept bez obrázku

    Čili marináda na 1 kg mäsa

    Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom. Pivo je totiž pre kuchárov skvelý doplnok, pretože prispieva k rozdrobeniu tukových tkanív a pridáva rybiemu mäsu lahodnejšiu chuť...

  • Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom

    Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom

    Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom. Pivo je totiž pre kuchárov skvelý doplnok, pretože prispieva k rozdrobeniu tukových tkanív a pridáva rybiemu mäsu lahodnejšiu chuť...

  • Argentínsky mignon na cesnakových dubákoch
  • Pivový wok so shi–take hríbmi

    Pivový wok so shi–take hríbmi

    Varí: Branislav Štálnik

  • Recept bez obrázku

    Slávky s dusenou jarnou zeleninou

    Varí: Branislav Štálnik

  • Recept bez obrázku

    Filé s cesnakovou omáčkou

    Z múky, vajca a piva urobíme cestíčko, v ktorom namáčame osušené kúsky filé. Potom ich obalíme v strúhanke a pražíme v oleji 2 minúty z oboch strán.

  • Recept bez obrázku

    Grilované kuracie krídla s rozmarínom

    Do hlbšej misy si nasypeme celé grilovacie korenie. Pridáme toľko oleja, aby vznikla redšia kaša.

  • Recept bez obrázku

    Kurča na plzenský spôsob

    Kurča umyjeme, rozporciujeme a usušíme. Zo všetkých strán opražíme na rozohriatej masti.

  • Recept bez obrázku

    Vyprážaný oštiepok

    Oštiepok nakrájame na kolieska hrúbky asi 0, 5 cm, každé mierne okoreníme a opaprikujeme z jednej strany. Medzi 2 kolieska vložíme plátok šunky a obalíme hladkou múkou.

  • Recept bez obrázku

    Gazdovský pekáč

    Na pekáč dáme krkovičku, na ňu plátky slaniny a plátky papriky. Podlejeme vodou a do nej rozdrvíme bujón. Prikryjeme alobalom a necháme na rošte asi hodinu, pričom ju pravidelne kontrolujeme a podlievame, aby neprihorela.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist