Považský rezeň so syrom

gulio - fotkagulio, 1. decembra 2010

Toto je recept na dobrý rezeň!

Suroviny

600  g
12 g
0,4 g
1 dl
1 dl
40 g
2 g
20 g
50 g
60 g
1 dl
20 dg
1 ks
0,50 dg
2 -strúčky




Postup

  1. 1

    Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme. Pripravíme zemiakové cesto. Zemiaky očistíme nastrúhame najemno pridáme vajce, múku ,soľ, korenie, majorán, pretlačený cesnak, pridáme smotanu, 1 dl piva, nadrobno nasekanú kapiu, petržlenovú vňať, nasekané šampiňóny.

  2. 2

    Masu premiešame na hustejšie cestíčko, podľa potreby zahustíme múkou. Mäso obalíme v hladkej múke a namáčame do zemiakového cestíčka a vyprážame na oleji do tmavohneda po oboch stranách. Horúci rezeň pred podávaním posypeme kvalitným pikantným syrom. Ako príloha rôzne upravené zemiaky alebo len so zeleninovým čerstvým šalátom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobré, robila som podobne, iba raz (Čiernohorský rezeň), je to dobré, len som mala všetko pobabrané od cesta. Druhýkrát budem šikovnejšia (!).
gulio
No ono je to podobné ako čiernohorský ale trochu vylepšený ale chutí fantasticky je to lepšie ako čiernohorsky!!!
helca103
znova sa potvrdilo že muži vedia varit / ked chcú / tento recept dobre znie takže KK
megi118
ach,keby tu bola fotka,
ale inak vyzerá to super.:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia