Je to podobný recept ako mal aj Peter Novotný ale není, je to môj vlastný a odskúšaný. Množstvo surovín použijeme podľa počtu osôb. Zobraziť celý popisJe to podobný recept ako mal aj Peter Novotný ale není, je to môj vlastný a odskúšaný. Množstvo surovín použijeme podľa počtu osôb.
Suroviny
1200-1800 g |
|
450 g |
|
450 g |
|
450 g |
|
400 g |
|
675 g |
|
1/2 sačka |
|
1 sačok |
|
|
|
3 ks |
|
5 stručiky |
|
8 ks |
|
|
|
0,5 l |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Do 15 l kotlíka na prudkom ohni vložíme masť,keď sa roztopí pridáme cibuľu a opražíme ju do zlatistá.Pridáme divinu, pokrájanú na kocky . Trochu popražíme a pridáme koreňovú zeleninú soľ a podľa chutí gulášové korenie,mleté čierne korenie,čili papričky, cesnak ak chceme aj čerstvu vetvičku mladého smreka.
- 2
Prilejeme trochu vody zamiešame a vložíme tam cele kurča. Kotlík prikryjeme a udržujeme oheň taký, aby sa zmes mierne varila.Občas ju od dna pomiešame pridáme červené víno alebo pivo podľa toho čo kto má rad . Varíme asi 1 hodinu.Medzi tým si pokrájame hovädzie a bravčové mäso. Po hodine kurča vyberieme a pridáme hovädzie mäso,postrúhané 2-3zemiaky na zahustenie a varíme ešte ďalšiu hodinu. potom pridáme bravčové mäso asi po pol hodine pridáme podľa potreby vody aby guláš nebol ani riedky ani hustý.
- 3
Ja používam keď varím guláš aj víno ale robím ho aj z pivom buď svetle alebo tmavé Keď je mäso polomäkké tak pridáme zemiaky a varíme do mäkka a máme druhý chod.Nezabudnite na chren, horčicu,chlieb a pivo.Namiesto kurčaťa môžete pridať aj bravčové koleno je to tiež dobré. a prajem vám dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu