Veľký trampský guláš

peter64 - fotkapeter64, 14. decembra 2009

Je to podobný recept ako mal aj Peter Novotný ale není, je to môj vlastný a odskúšaný. Množstvo surovín použijeme podľa počtu osôb. Zobraziť celý popisJe to podobný recept ako mal aj Peter Novotný ale není, je to môj vlastný a odskúšaný. Množstvo surovín použijeme podľa počtu osôb.

Suroviny

1200-1800  g
450 g
450 g
450 g
400 g
675 g
1/2 sačka
1 sačok
3 ks
5 stručiky
8 ks
0,5 l
2 ks




Postup

  1. 1

    Do 15 l kotlíka na prudkom ohni vložíme masť,keď sa roztopí pridáme cibuľu a opražíme ju do zlatistá.Pridáme divinu, pokrájanú na kocky . Trochu popražíme a pridáme koreňovú zeleninú soľ a podľa chutí gulášové korenie,mleté čierne korenie,čili papričky, cesnak ak chceme aj čerstvu vetvičku mladého smreka.

  2. 2

    Prilejeme trochu vody zamiešame a vložíme tam cele kurča. Kotlík prikryjeme a udržujeme oheň taký, aby sa zmes mierne varila.Občas ju od dna pomiešame pridáme červené víno alebo pivo podľa toho čo kto má rad . Varíme asi 1 hodinu.Medzi tým si pokrájame hovädzie a bravčové mäso. Po hodine kurča vyberieme a pridáme hovädzie mäso,postrúhané 2-3zemiaky na zahustenie a varíme ešte ďalšiu hodinu. potom pridáme bravčové mäso asi po pol hodine pridáme podľa potreby vody aby guláš nebol ani riedky ani hustý.

  3. 3

    Ja používam keď varím guláš aj víno ale robím ho aj z pivom buď svetle alebo tmavé Keď je mäso polomäkké tak pridáme zemiaky a varíme do mäkka a máme druhý chod.Nezabudnite na chren, horčicu,chlieb a pivo.Namiesto kurčaťa môžete pridať aj bravčové koleno je to tiež dobré. a prajem vám dobrú chuť.

Diskusia k receptu

jarkky
.. keď sa kúpime lečo je to konzerva a keď si kúpime múku, korenie tak je to zabalené a volá sa to sáčok /papierový, igelitový ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia