Bravčové rezníky na Zuzkin spôsob fotorecept

elle82 - fotkaelle82, 6. februára 2011
Bravčové rezníky na Zuzkin spôsob (fotorecept)
Foto: elle82

...ej ale boli dobré :)))

8
porcií
70 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

700 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Bravčové mäsko si nakrájame na rezne a zľahka naklepeme. Osolíme,okoreníme a poriadne poobaľujeme v strúhanke.

    Bravčové rezníky na Zuzkin spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto pripravené a obalené rezne v strúhanke potom namočíme do rozšľahaného vajíčka a následne sprudka opečieme na rozpálenej masti.

    Bravčové rezníky na Zuzkin spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opečené rezníky naukladáme do zapekacej nádoby a zalejeme výpekom, do ktorého sme pridali- cibuľku, wolchestrovú omáčku, pivko, kečup, zvyšné vajíčka (ak nám zostali z obalovania) a na chvíločku prevaríme. Takto zaliaté rezníky prikryjeme alobalom a dáme zapiecť na 45 minút do rúry pri teplote 180 C.

    Bravčové rezníky na Zuzkin spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rezníky podávame s ryžou, zemiakmi,...každý podľa chuti, čo mu chutí viac... Dobrú chuť želám.

    Bravčové rezníky na Zuzkin spôsob (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

dorisa
Nerobila som takto mäsko nikdy, je to určite dobré. Uložím si recept, vyskušam.
smidla
nerobievam rezne z pliecka ale môže byť aj iný druh mäska napr. taká krkovička by tiež nebola asi zlá ingrediencia. Skúsime a isto to bude veľmi chutné a šťavnaté.
jerica
takto pripravené mäsko nesklame mäkkosťou a šťavatosťou , doporučujem , výborné!! :-)
ketty3811
Aj ja robím podobné,mäkučké,šťavnaté...Vyskúšam aj podľa teba.:-)
diabambulka
pekný recept a vyzerá viac ako lákavo, teraz mám dilemu, lebo mám vytiahnuté mäso a rozmýšľam, ktorý recept urobím, pretože tento tvoj u mňa zabodoval:-)
andrea77
aj ja to robievam ale bez kečupu a je to výborné podávam to so zemiakovým pyré a uhorkou
hortenzia51
ja to tiež robievam,, ale mi to voláme --moravské rezne.. tento recept som davala aj do života, a je aj v knihe ,,recepty zo života...
elle82
ďakujem za komentáre...a ano ano sú skvelé a šťavnaté...
evanaaa
Tieto rezne majú toľko názvov, koľko spôsobov prípravy, ale základ zostáva - najprv strúhanka, potom vajcia, ale všetky sú dobré, lebo mäso je touto úpravou a pečením dobré, mäkké a rôzne prílohy ho spestria. Elle82, dosť sa mi pozdáva aj tento tvoj spôsob, ešte som neskúšala, je čas.
abend
Robím presne podľa tohoto receptu, iba nedávam zapekať do rúry, rezne pokladiem do kuchty, všetko ostatné tak isto ako do rúry, iba v kuchte sú mäkučké za 20minút. Ale každý robí tak ako mu vyhovuje.
abend
A ešte jedna odlišnosť, ja strúhanku zaklepávam do rezňov , aby som nemala neporiadok po celej kuchyni strúhanku aj s rezňom dám do igelitového vrecúška a tak zaklepávam .
cica2
tento receptík poznám, tiež to robievam, je to výborné!
marienka44
@Elle82 ,poznam tieto rezne, ale z hovadzieho masa, ktore je potom makkucke. Tiez ho dokoncievam v kuchte, nie v rúre. Mna ucili, ze lopatka nie je vhodne maso na rezne /len nakrajat na kocky alebo pomliet/, lebo sa pocas vysmazania krúti. :-)
orchidea
tiež poznám, robievam z bravčoviny a je to výborná papanička
elle82
Marienka44- ak si trošku ponakrajuješ konce rezníkov, tak nič sa ti neskrúti. ...
upirka113
toto je najlepšie, najjemnejšie papaníčko, odkedy som ho tu našla, odvtedy ho často robím :) mňam, dnes idem zase :) ale my si to zvykneme robiť aj z kuracieho mäska aj dnes tak bude :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia