Fánky s pivom fotorecept

ailuj82 - fotkaailuj82, 31. januára 2011
Fánky s pivom (fotorecept)
Foto: ailuj82

Viem, že je tu už veľa receptov na fánky, ale tento náš rodinný, som na Vareche nevidela. Takže ja som fotila a mamina pracovala Zobraziť celý popisViem, že je tu už veľa receptov na fánky, ale tento náš rodinný, som na Vareche nevidela. Takže ja som fotila a mamina pracovala :)

60 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
350 g
1 ks
štipka
150 g
150 ml
150 ml
na obalovanie +vanilkový cukor




Postup

  1. 1

    hladkú múku zmiešame s polovicou polohrubej múky, pridáme soľ a žltok. Pivo zmiešame s mliekom /my sme dali pivo s vodou kôli alergii na mlieko a do múky sme prisypali sušené pohánkové mlieko/, zohrejeme na vlažnú teplotu a postupne prilievame k múkovej zmesi. Zamiesime mäkké cesto /pivovo-mliekovú tekutinu nemusíme všetkú minúť/.

    Fánky s pivom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto preložíme na dosku posypanú múkou, prstami roztiahneme na hrúbku asi 1-1,5 cm.

    Fánky s pivom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Druhú polovicu polohrubej múky zmiešame so zmäknutým palmarínom a

    Fánky s pivom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    rozotrieme na pivové cesto.

    Fánky s pivom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zložíme ako lístkové cesto. Po 20 minútach cesto rozvaľkáme a znovu zložíme. Opakujeme 2x.

    Fánky s pivom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V panvici rozpálime olej s masťou.

    Fánky s pivom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 až 1 cm, radielkom vykrojíme štvorce a v strede urobíme dierku.

    Fánky s pivom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vysmážame na miernom ohni do zlatova.

    Fánky s pivom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hotové fánky vyberieme na papierovú utierku.

    Fánky s pivom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ešte teplé obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Fánky nepijú veľa oleja pri vysmážaní a krásne sa lístkujú.

    Fánky s pivom (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

pamacka
další super receptík,ja fánky robím zasa s bielym vínom,toto rozhodne vyskúšam
tinca
no kura na pive, krkovica na pive a teraz fánky s pivom, pivári tešze sa.Máš ich vydarené
kucharronald
Pivo, alebo alkohol (môže to byť aj rum) je preto dobré dávať do fánkov, lebo tak nevpijú toľko oleja, a nebudú mastné. Odporúčam aj pridať rum, a bude mať aj dobrú chuť. S pivom som ešte neskúšal. Na konci som myslel, že do tých jamiek dáš lekvár či džem, ale nedala si :) Dík za nápad :)
janazjarku
Cez víkend robila v TV fánky jedna staršia gazdinka, ktorá dala do oleja na vyprážanie surovú mrkvu, aby fánky "nepili" tuk asi vyskúšam :-)
vavan
takýto spôsob vidím prvýkrát toto určite vyskúšam.
dorisa
Už sa tyžden chystam robit pre mojho priatela fanky, ale stále nový recept prinášate na varechu, dievčence. Takže,len si vybrat. Tvoje su tiež krásne ,a s pivom!
ailuj82
@dorisa - a vôbec nie sú napité olejom z vysmážania. A tuším sú dnes ešte lepšie :)
frona
aj ja skúsim, možno porazia aj tie moje od švagrinej :)))))
garanco
Zaujímavý pracovný postup, krásny výsledok:-) , už len vyskúšať!(keby mi ich teraz niekto mohol predložiť k "mašinke", to by bolo fajn)
lidia3
vavan toho salašnika mate doma alebo to je len obrazok
frona
môj syn si rozkázal fánky...vraj by si dal...tak som mu povedala, že treba dať deň vopred echo a ja budem tieeeeto smažiť. Potom pridám komentár, ako chutili. A urobím k nim penu podľa Tetadeny
elab
recept poznám, robievam a výsledok je skutočne taký ako vidíte. Inak ďakujem za pripomenutie, lebo ešte som t. r. nerobila.
13juli
fakt su dobre, robila som ich a vôbec neboli mastne , chutili celej rodine
anene
Skúsim, mám podobný recept, ale boli mi mastné. Ukladám do KK
iwetin
no fánky som este nerobyla, no ale tieto urcite vyskusam :D
foska
Fanky pre manzela som akurat dorobila, je spokojny a ja tiez, lebo sa vydarili. Su chutne a pekne, dakujem za recept ;)
betka11
vyskúšam,mám rcp s tvarohom ale teraz už nemôžme tak hladám niečo zaujímavé tak uvidim,dám vedieťvýsledok
ylona
zaujimavý recept,ja som včera robila fánky dnes je už po nich,práve uvažujem nad týmto receptom je zaujímavý





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia