Foto: ailuj82
Viem, že je tu už veľa receptov na fánky, ale tento náš rodinný, som na Vareche nevidela. Takže ja som fotila a mamina pracovala Zobraziť celý popisViem, že je tu už veľa receptov na fánky, ale tento náš rodinný, som na Vareche nevidela. Takže ja som fotila a mamina pracovala :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
hladkú múku zmiešame s polovicou polohrubej múky, pridáme soľ a žltok. Pivo zmiešame s mliekom /my sme dali pivo s vodou kôli alergii na mlieko a do múky sme prisypali sušené pohánkové mlieko/, zohrejeme na vlažnú teplotu a postupne prilievame k múkovej zmesi. Zamiesime mäkké cesto /pivovo-mliekovú tekutinu nemusíme všetkú minúť/.
-
2
Cesto preložíme na dosku posypanú múkou, prstami roztiahneme na hrúbku asi 1-1,5 cm.
-
3
Druhú polovicu polohrubej múky zmiešame so zmäknutým palmarínom a
-
4
rozotrieme na pivové cesto.
-
5
Zložíme ako lístkové cesto. Po 20 minútach cesto rozvaľkáme a znovu zložíme. Opakujeme 2x.
-
6
V panvici rozpálime olej s masťou.
-
7
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 až 1 cm, radielkom vykrojíme štvorce a v strede urobíme dierku.
-
8
Vysmážame na miernom ohni do zlatova.
-
9
Hotové fánky vyberieme na papierovú utierku.
-
10
Ešte teplé obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Fánky nepijú veľa oleja pri vysmážaní a krásne sa lístkujú.
dnes13 .2