Cukina v pivovom cestíčku fotorecept

kfoldvaryova - bez fotkykfoldvaryova, 28. júla 2010
Cukina v pivovom cestíčku (fotorecept)
Foto: kfoldvaryova

Tento recept vznikal spontánnym nápadom nazretia do chladničky. Takpovediac - Čo dom dal.:) Dobrú chuť:)

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Cukinu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Je dôležité mať kolieska nakrájané na tenko, aby sa nám pri vyprážaní nespálilo cestíčko, kým cukina zmäkne. Kolieska posolíme a necháme chvíľu postáť.

    Cukina v pivovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cestíčko: Vajíčka zmiešame s múkou tak, aby nám vznikla hustejšia hmota. Pridáme soľ, vegetu a čierne korenie. Cestíčko dobre rozmiešame a nakoniec pridáme deci piva. V prípade, že by bolo cestíčko riedke, pridáme na zahustenie múku.

    Cukina v pivovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cukinové kolieska obalíme v cestíčku a opražíme na panvici cca 5 až 7 minút, kým cukina nezmäkne. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo chlebom. Cukina v pivovom cestíčku je taktiež chutná s kečupom, francúzskym alebo cesnakovým dresingom.

    Cukina v pivovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

mili2936
Práve dnes sa chystám robiť cuketu, ale chcela som v klasickom trojobale, tento receptík ma inšpiroval, prehodnotila som to a skúsim ju urobiť podľa neho
klaura
Vždy robím v trojobale ... vyskúšam ... budeme mať niečo nové ... ale budem musieť kúpiť pivo ... :)
mili2936
receptík som skúsila, je to fajné, dokonca to manželovi chutilo viac ako robievam zvyčajne, rozvoniaval celý dom - a zvyšok pivka sme dopili po večeri
kfoldvaryova
:) som rada, že vám môj recept chutil.:) V cestíčku je cukina taká vláčnejsia ako v trojobale.
karolko22
J robievam cuketu v troj obale ale šupku nedávam dole lebo robím z mladých cukieť.Skúsim to aj v pive
peliska
Takto som cuketu ešte nerobila,zvyčajne používam trojobal,a ešte predtým cuketu obvarím,lebo robím hrubšie kolieska.
dvorka
Práve jem tekvicu podľa Tvojho receptu a vrelá vďaka, je to oveľa rýchlejšie urobené jedlo fakt skvelé.