Kuracie stehná v pivovej marináde

dry - bez fotkydry, 10. augusta 2010

Tento recept som získal z TV kuchtenia Jiřiny Bohdalovej. Je jednoduchý a stehienka sú vinikajúce. Ak ho ešte nemáte tu vám ho ponúkam.

8
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
2 ks
3 lyžice
2 lyžice
2 lyžice
2 lyžice
1 dl




Postup

  1. 1

    Pripravíme si marinádu z vajec, múky, solamylu, sójovej omáčky, horčice, piva a osolíme, okoreníme podľa chuti. Treba pridať trocha viac soli, lebo mäso nesolíme. Marinádu zmiešame, najlepšie s ponorným mixerom.

  2. 2

    Vykostené kuracie stehná bez kože umyjeme a osušíme. Vložíme ich do marinády a odložíme do chladničky na štyri hodiny alebo aj cez noc.

  3. 3

    Stehná z marinády vyberieme a na rozohriatom oleji vysmažíme. Už neobalujeme, marináda vytvorí obal. Podávame s opekanými, alebo americkými zemiakmi. K tomu uhorkový, paradajkový, alebo paprikovo - cibulový šalát.

Diskusia k receptu

zdezda
Mňaaam, robievam toto z pŕs, príp, chudého bravčového, ale nedávam múku, stačí Solamyl a je to fajn :-)))
garanco
Vyzerá veľmi chutne, pridávam do kk! Tiež si myslím, že stačí Solamyl.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia