Tento recept som získal z TV kuchtenia Jiřiny Bohdalovej. Je jednoduchý a stehienka sú vinikajúce. Ak ho ešte nemáte tu vám ho ponúkam.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si marinádu z vajec, múky, solamylu, sójovej omáčky, horčice, piva a osolíme, okoreníme podľa chuti. Treba pridať trocha viac soli, lebo mäso nesolíme. Marinádu zmiešame, najlepšie s ponorným mixerom.
- 2
Vykostené kuracie stehná bez kože umyjeme a osušíme. Vložíme ich do marinády a odložíme do chladničky na štyri hodiny alebo aj cez noc.
- 3
Stehná z marinády vyberieme a na rozohriatom oleji vysmažíme. Už neobalujeme, marináda vytvorí obal. Podávame s opekanými, alebo americkými zemiakmi. K tomu uhorkový, paradajkový, alebo paprikovo - cibulový šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu