Foto: sjuz
Neviem veru, či sa tento guláš volá "naozaj kotlíkový" :) , my však varíme dva druhy: guláš - to je klasický hustý maďarský guláš Zobraziť celý popisNeviem veru, či sa tento guláš volá "naozaj kotlíkový" :) , my však varíme dva druhy: guláš - to je klasický hustý maďarský guláš bez zemiakov, a kotlíkový - aj keď sa nevarí v kotlíku:) - a ten je z bravčového, prípadne z miešaného - s redšou šťavou a zemiakmi.
Suroviny
1 kg alebo chudšie pliecko |
|
5 stredných |
|
2 |
|
5-6 plátkov |
|
|
|
|
|
2 strúčiky |
|
na guláš alebo gulášové korenie |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
|
|
1 |
|
|
Postup
-
1
Cibuľu som nakrájala na malé kocky a dala na roztopenú masť pomaly smažiť. Keď je už sklovitá, pridala som na kocky slaninku, zelenú papriku a rajčinu. Paprika sa môže nakrájať aj na maličké kocky a dať smažiť spolu s cibuľou, alebo v celku, a po uvarení vybrať. Ako kto má rád. Ja som dnes dala takto.
-
2
Medzitým som nakrájala mäso na kocky, veľké cca 1 cm.
-
3
Použila som bujón na guláš.
-
4
Na cibuľu som hodila mletú rascu, bujón, bobkový list, mletú papriku a čierne mleté korenie.
-
5
Mäso som za stáleho miešania osmahla, a zaliala pivom a vodou.
-
6
Mäso sa varilo v tlakovom hrnci cca 30 minút.
-
7
Kým sa mäso varilo, ošúpala a nakrájala som si zemiaky.
-
8
Do mäsa som pridala zemiaky, a dovarila som ešte 10 minút. Do hotového guláša v hrnci som ešte pridala pretlačený cesnak a odstavila.
-
9
Guláš som servírovala s chlebíkom a pivom:) A samozrejme so sušenou čili...:))
lionel - veď si to kľudne nazvi dusené bravčové so zemiakmi, a je to vyriešené:))
Milá Sovka - a veru s haluškami by som si aj ja dala kotlíkový, aj hovädzí! mňam! Frezia - je to naozaj ĽÚTO, ale manžel dnes dorazil poslednú porciu v práci...:) Evannaaa - ja tieto bujóny - hriechy kuchárov:) - kupujem v maďarsku, majú ich v každých potravinách. Viem, že profi kuchári ich nepoužívajú, no ja som len celkom obyčajná žienka domáca, ktorá" hreší" používaním bujónov...:)) A všetkým vám ďakujem za milé reakcie:)!
Sjuz, keby si do tejto polievky postrúhala tri zemiaky, hneď by mala gulášovejšiu konzistenciu a chuť.