Špekačky na čiernom pive

bojar - bez fotkybojar, 27. mája 2010
4 - 5
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

80 dg
2 dcl
3 dcl
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špekačky pozdĺžne rozkrojíme a kožu ozdobne narežeme. Z oboch strán ich opečieme na tuku. Vo výpeku usmažíme cibulku pridáme špekačky a zalejeme pripravenou omáčkou. Pomaly dusíme na miernom ohni až sa nám oddelí omastok od výpeku podávame s pečivom, alebo čiernym chlebom.

  2. 2

    Omáčka: čierne pivo zmiešame s ostrým kečupom, štipkou pálivej papriky a čiernym korením

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Česká kuchyňa, Olovrant, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

hanina
Večná škoda, že nejedávam špekáčky. Skúsim ale k niečomu niekedy tú omáčku.
sjuz
tuším klasický "chlapský" recept :)
tinca
@bojar ,ale tento recept tu už je. varecha.pravda.sk/recepty/spekacky-ciernom-pive/5511-pouzi.html
bljachamucha
Ja do celých špekačiek narežem "kapsičky",naplním ich cibuľou "na mesiačiky",natesno ich poukladám do pekáča,zalejem kečupom a tmavým pivom a zapečiem v rúre.Výborné súknim zemiaky na paprike.
wevewe
@hanina presne to som chcela napisat. nejaky napad ako pouzit tu omacku? ta sa mi veru pozdava...
stefanus191
daju sa pouzit aj ine vyrobky???, lebo spekacky v Amerike nezozeniem ale omacka vyzera byt vybornaaaa, vyskusam s telacimi parkami...vdaka..
voz12
myslím,že telˇacie párky nebudú fajne,ele čo tak nejaká dobrá , domáca klobáska*