Petrzlenova

Recepty, kde je petrzlenova

prazdny

Španielska gaštanová polievka podľa Nory Beňačkovej

Bezmäsité jedlá

Populárna slovenská hlásateľka Nora Beňačková uvarí gaštanovú polievku.

prazdny

Zeleninové kolieska

Bezmäsité jedlá

Chutné slané koláčiky z kysnutého cesta.

prazdny

Krúpková polievka s pikantným hovädzím rebrom

Hovädzie mäso

Rebrá umyjeme, do hrnca k nim pridáme studenú vodu, celé čierne korenie, horčičné semienka, koriandrové...

prazdny

Smotanové huby so špenátovými knedličkami

Bezmäsité jedlá

Na masle orestujeme pokrájanú cibuľu, neskôr pridáme posekaný cesnak a špenát, ktorý necháme zavädnúť, ...

prazdny

Zemiakové fašírky - do 30 minút na stole

Hlavné jedlá

Recept som našla na internete pri jeho potulkách a neviem, či je identický. Ale je...

prazdny

Plnený baklažán (Karniyarik)

Hovädzie mäso

Tento plnený baklažán ma svojou chuťou naozaj prekvapil, je fantastický ;)

prazdny

Kuracia paella s plodmi mora zo Španielska

Kuracie mäso

Svet na tanieri – takéto varenie nielen zasýti, ale vnesie do kuchyne kus dobrodružného a počas leta aj dovolenkového ducha. Inšpirácie z rôznych končín zemegule prinášajú nové exotické príchute do nášho jedálneho lístka....

prazdny

Letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou

Bezmäsité jedlá

Výdatná polievka je niekedy za dve jedlá. Naša hustá letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou vám dobre...

prazdny

Kuracie stehno s hubovou plnkou

Kuracie mäso

Kuracie stehná očistíme a vykostíme hornú časť. Použijeme koreniny a stehná namarinujeme.

prazdny

Kuriatko s pečeňovou plnkou na hráškovom pyré

Kuracie mäso

Pečeň orestujeme na pokrájanej šalotke, pridáme cesnak, korenie a necháme vychladnúť. Rožky nakrájame na kocky, ...

prazdny

Jahňacie ragú s bryndzovými pirohmi

Cestoviny

Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred. Ošúpeme a najemno postrúhame. Z múky, vajca,...

prazdny

Intergalaktická chudnúca panvička

Bezmäsité jedlá

Slovenská sochárka Jana Brisudová pripraví zdravé a farebné jedlo bez sacharidov a bez mäsa.

prazdny

Jahňacie kotlety s plnenou slanou palacinkou

Hlavné jedlá

Najskôr očistíme a odblaníme kotlety, ktoré osolíme, okoreníme a vložíme do vreciek aj s vetvičkou tymianu...

prazdny

Zemiakový šalát s koriandrovou a petržlenovou vňaťou

Bezmäsité jedlá

Myslel som si, že čo sa variantov so zemiakovými šalátmi týka, nič nového pod slnkom...

prazdny

Opekaná cuketa

Bezmäsité jedlá

Aj takto narýchlo sa dá cuketa pripraviť.

prazdny

Kuracina s hustou cibuľovo-horčicovou omáčkou

Kuracie mäso

Môj variant s obľúbenou cestovinou. Drží ma to už od detstva; keď sa mi chce niekto...

prazdny

Baklažánové roládky s bryndzou na restovanej cukete

Bezmäsité jedlá

Bryndzu rozmiešame s kyslou smotanou, nasekanou mätou, opraženými píniovými orieškami, dochutíme soľou a citrónovou...

prazdny

Mriežkovaný chlebík s mozzarellou Ježko

Bezmäsité jedlá

Vyskúšajte klasický biely chlieb trochu inak.

prazdny

Čirý hovězí vývar se žloutkem

Hovädzie mäso

Miluju hovězí vývar vařený tímto způsobem, dochucený žloutkem.

prazdny

Šalát z baby špenátu

Hlavné jedlá

Nové zemiaky uvarte v šupke a nakrájajte na štvrtiny. Petržlen nasekajte na drobno a dajte do misky. Pridajte...

prazdny

Pikantný paradajkový dip

Bezmäsité jedlá

Vhodný k tortilám, alebo aj na hrianky.

prazdny

Cuketovo-mrkvové placky so strateným vajíčkom

Bezmäsité jedlá

Placky: Cuketu a mrkvu očistíme a nahrubo postrúhame. Pridáme vajíčka, múku, soľ, korenie, prelisovaný...

prazdny

Ruské vajíčka po našom

Šaláty

Dovolil som si poprosiť Vás o radu na zálievku ruských vajíčok a Vy ste ma vo „svrabe”...

prazdny

Uhorkové smoothie

Nápoje

Jednoduchý letný osviežujúci nápoj z uhorky a kivi.

prazdny

Nakladané cukety s cesnakovou bagetou

Bezmäsité jedlá

Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska a dáme do misy. Ocot prevaríme a keď zovrie, prelejeme...

prazdny

Pilaf - národné jedlo Bulharska

Národné jedlá EÚ

Pilaf bol vynájdený hneď po tom, ako bola do Indie dovezená ryža. Názov pochádza spojením...

prazdny

Fasolada - národné jedlo Grécka

Národné jedlá EÚ

Fasolada sa stala gréckym národným jedlom až v 20. storočí, ale recept sa traduje už...