Rybacia polievka
Rybacia polievka

Vianočná rybacia polievka

Jardo Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 24. decembra 2020
Vianočná rybacia polievka
Foto: archív J. Žídeka
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

 rozporciované
2 ks
2 ks (1 do polievky, 1 na osmaženie)
1 ks
1 ks
1-2 PL
1 ks
 (aj so stonkami)
300 g (alebo 4 PL detskej krupice)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do studenej vody v hrnci dáme rybacie mäso, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie. Potom pridáme očistenú koreňovú zeleninu a cibuľu v celku, trošku okoreníme. Do základu prilejeme trošku octu a pridáme stonky z petržlenu, ktoré polievku krásne prevoňajú, pridáme polovicu cibule v celku a varíme 18–20 minút.

  2. 2

    Z polievky vyberieme rybu a koreňovú zeleninu, mäso z ryby oddelíme od kostí. Varenú zeleninu nahrubo nastrúhame a dáme naspäť do polievky.

  3. 3

    V rozpálenom hrnci roztopíme trochu masla, pridáme nastrúhanú surovú mrkvu, osmažíme. Pridáme zvyšok čistého surového mäsa z ryby (bez kostí!) nakrájané na menšie kúsky a pokiaľ máme, tak ikry. Pridáme k mrkve, osolíme, okoreníme a restujeme. Ak nemáme ikry, tak na panvicu nasypeme krupicu a opražíme ju nasucho dozlatista. Túto zmes pridáme do polievky, ktorú osolíme a okoreníme podľa chuti.

  4. 4

    Nakoniec do polievky pridáme uvarené rybacie mäso a nakrájanú petržlenovú vňať a necháme zovrieť.

Diskusia k receptu