Vianočná rybacia polievka
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 24. decembra 2020
Foto: archív J. Žídeka
porcie
príprava
Suroviny
rozporciované |
|
2 ks |
|
|
|
2 ks (1 do polievky, 1 na osmaženie) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1-2 PL |
|
1 ks |
|
(aj so stonkami) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
300 g (alebo 4 PL detskej krupice) |
|
|
Postup
-
1
Do studenej vody v hrnci dáme rybacie mäso, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie. Potom pridáme očistenú koreňovú zeleninu a cibuľu v celku, trošku okoreníme. Do základu prilejeme trošku octu a pridáme stonky z petržlenu, ktoré polievku krásne prevoňajú, pridáme polovicu cibule v celku a varíme 18–20 minút.
- 2
Z polievky vyberieme rybu a koreňovú zeleninu, mäso z ryby oddelíme od kostí. Varenú zeleninu nahrubo nastrúhame a dáme naspäť do polievky.
- 3
V rozpálenom hrnci roztopíme trochu masla, pridáme nastrúhanú surovú mrkvu, osmažíme. Pridáme zvyšok čistého surového mäsa z ryby (bez kostí!) nakrájané na menšie kúsky a pokiaľ máme, tak ikry. Pridáme k mrkve, osolíme, okoreníme a restujeme. Ak nemáme ikry, tak na panvicu nasypeme krupicu a opražíme ju nasucho dozlatista. Túto zmes pridáme do polievky, ktorú osolíme a okoreníme podľa chuti.
- 4
Nakoniec do polievky pridáme uvarené rybacie mäso a nakrájanú petržlenovú vňať a necháme zovrieť.
Tiež rybacia polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu