Husacie rizoto
Husacie rizoto

Rizoto z husacích drobkov

Jaroslav Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 25. januára 2021
Rizoto z husacích drobkov
Foto: Nebíčko v papuľke
4
porcie
140 minút
príprava

Suroviny

z 1 husi (krk, krídla, puchor, srdce, koža)
z 1 husi (koža s podkožným tukom)
 (mrkva, petržlen, kaleráb, zeler)
1 ks
(asi 2 hrnčeky)
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z husi vyberieme vnútornosti. Sadlo na škvarky (kožu s podkožným tukom) pokrájame na kocky. Umyjeme, osolíme, dáme do hrnca, podlejeme vodou, a pod pokrievkou varíme asi 30 až 45 minút, potom odokryjeme a dopekáme vo vlastnej masti.

  2. 2

    Do hrnca dáme očistenú koreňovú zeleninu a drobky z husi, pridáme zrnká nového aj čierneho korenia, bobkový list, soľ a vodu. Varíme ako polievku. Potom vyberieme uvarenú zeleninu, nakrájame na kocky, mäso oberieme z kostí, puchor (žalúdok) a srdce pokrájame na malé kúsky.

  3. 3

    Ryžu uvaríme s podusenou cibuľou. Pridáme k nej pokrájanú uvarenú zeleninu, pokrájané drobky, obraté mäso, dochutíme soľou a korením. Pridáme aj nasekanú petržlenovú vňať a výpek z oškvarkov. Všetko premiešame. Podávame napríklad s červeným kapustovým šalátom, kyslými uhorkami, prípadne inou zaváraninou.

Diskusia k receptu