Rizoto z husacích drobkov
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 25. januára 2021
Foto: Nebíčko v papuľke
porcie
príprava
Suroviny
z 1 husi (krk, krídla, puchor, srdce, koža) |
|
z 1 husi (koža s podkožným tukom) |
|
(mrkva, petržlen, kaleráb, zeler) |
|
|
|
1 ks |
|
|
|
|
|
(asi 2 hrnčeky) |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Z husi vyberieme vnútornosti. Sadlo na škvarky (kožu s podkožným tukom) pokrájame na kocky. Umyjeme, osolíme, dáme do hrnca, podlejeme vodou, a pod pokrievkou varíme asi 30 až 45 minút, potom odokryjeme a dopekáme vo vlastnej masti.
- 2
Do hrnca dáme očistenú koreňovú zeleninu a drobky z husi, pridáme zrnká nového aj čierneho korenia, bobkový list, soľ a vodu. Varíme ako polievku. Potom vyberieme uvarenú zeleninu, nakrájame na kocky, mäso oberieme z kostí, puchor (žalúdok) a srdce pokrájame na malé kúsky.
- 3
Ryžu uvaríme s podusenou cibuľou. Pridáme k nej pokrájanú uvarenú zeleninu, pokrájané drobky, obraté mäso, dochutíme soľou a korením. Pridáme aj nasekanú petržlenovú vňať a výpek z oškvarkov. Všetko premiešame. Podávame napríklad s červeným kapustovým šalátom, kyslými uhorkami, prípadne inou zaváraninou.
Tiež rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu