Pečená plnená prepelica
Pečená plnená prepelica

Plnená prepelica s brusnicovou omáčkou

Ján Kolomazník
šéfkuchár Koliby Kamzík Premium v Bratislave, 29. septembra 2020
Plnená prepelica s brusnicovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
35 minút
na 190 °C

Suroviny

4 ks
6 ks
150 g
150 g
4 ks
300 ml
150 g
500 ml
4 ČL




Postup

  1. 1

    Prepelice poumývame, osušíme, osolíme, pokvapkáme červeným vínom a necháme odležať. Rožky nakrájame na kocky, zľahka ich opražíme na panvici, preložíme do misy, prelejeme mliekom, pridáme soľ, korenie, nasekané opražené orechy, nasekané brusnice, oregano, vňať, vajcia, bylinkový likér a zmiešame.

  2. 2

    Pripravenou plnkou naplníme prepelice, poukladáme ich na plech, poriadne potrieme maslom a pečieme 35 minút pri teplote 190 °C.

  3. 3

    Po upečení výpek z prepelíc prelejeme do panvice, pridáme červené víno, sušené brusnice a redukujeme. Pred podávaním do omáčky zašľaháme maslo. Servírujeme s omáčkou z brusníc a výpeku, ozdobené bylinkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia