Brokolicová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepku
Foto: novalim
Poďme si dnes spolu uvariť polievku. Brokolicová polievka dobre padne, zahreje, zasýti a bude príjemnou zmenou v jedálničku po všetkých tých sviatočných dobrotách. Zobraziť celý popisPoďme si dnes spolu uvariť polievku. Brokolicová polievka dobre padne, zahreje, zasýti a bude príjemnou zmenou v jedálničku po všetkých tých sviatočných dobrotách. Nič proti koláčikom, šalátom a vysmážaným mäsám,
ale to už máme za sebou a asi sa nám všetkým žiada trochu odľahčenia. A práve táto brokolicová polievka nám v tom môže
pomôcť.
Zdroj: https://novalim.net/brokolicova-polievka-cesnakovymi-krutonmi-bez-lepku/
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Brokolicu umyjeme a nakrájame na malé ružičky, zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky. Na rozpálenom olivovom oleji orestujeme na plátky nakrájaný cesnak, pridáme brokolicu so zemiakmi a dve minútky restujeme.
- 2
Zalejeme vývarom, prípadne prilejeme ešte trochu vody, aby bola zelenina zaliata povrch. Osolíme a okoreníme, a keď vývar zovrie, povaríme asi 15 minút na menšom plameni.
- 3
Po dovarení polievku rozmixujeme ponorným mixérom a ochutíme štipkou mletého muškátového orecha.
- 4
Pripravíme si krutóny. Chlieb Linsi nakrájame na malé kocky. V miske zmiešame olivový olej, prelisovaný cesnak a trocha soli. Pridáme chlieb a premiešame so zmesou. Rozložíme na plech a pečieme v rúre na 190 °C asi 10 minút.
- 5
Rozmixovanú polievku podávame posypanú parmezánovými hoblinami, s krutónmi a ozdobenú petržlenovou vňaťou.
Tiež brokolicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Žiadny zemiak tam ísť nemusí.Na kvalitnú krémovú polievku stačí spracovať celú brokolicu,vrátane hlúbov.Ja si v obchode vyberám brokolicu,kde sú dva kusy,hlúby po očistení pokrájam na štvrtky,ponechám vcelku stredovú ružicu a dám na cibuľový základ orestovať.Zalejem vývarom (ak nemám,tak len vodou),pridám KL soli a prekrojený cesnak a štipku MČK,po cca 15 min. ružicu vyberiem,polievku odstavím,rozmixujem,pridám ešte prelisovaný cesnak a vrátim späť ružicu rozobratú na drobno.Už nevarím.Na tanieri kvapnem pár kvapiek oleja a polievka je bez múky,smotany krásne krémová.