Zemiaková polievka
Zemiaková polievka

Zemiaková polievka so sladkou kukuricou a s údenou rybou

Vojto Artz
prezident SZKC a šéfkuchár spoločnosti Metro, 25. novembra 2020
Zemiaková polievka so sladkou kukuricou a s údenou rybou
Foto: Dušan Křístek
4
porcie
35 minút
príprava

Suroviny

80 g (alebo sušená)
30 g
1 ks
4 ks stredne veľké
1 l
100 g
300-400 ml (30 %)
400 g bez kostí a kože (treska, pstruh, makrela, losos)




Postup

  1. 1

    V hrnci rozohrejeme maslo a orestujeme na ňom najemno nakrájanú cibuľu a slaninu nakrájanú na rezance.

  2. 2

    Potom vložíme na kocky nakrájané očistené zemiaky a zalejeme horúcim zeleninovým vývarom. Varíme asi 8 minút, aby zemiaky takmer zmäkli.

  3. 3

    Pridáme kukuricu a kúsky údenej ryby. Krátko povaríme a podľa chuti pridáme smotanu, soľ a korenie. Nakoniec vmiešame najemno nasekanú petržlenovú vňať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia