Zemiaková polievka so sladkou kukuricou a s údenou rybou
Vojto Artz
prezident SZKC a šéfkuchár spoločnosti Metro, 25. novembra 2020
prezident SZKC a šéfkuchár spoločnosti Metro, 25. novembra 2020

Foto: Dušan Křístek
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 80 g (alebo sušená) |
|
| 30 g |
|
| 1 ks |
|
| 4 ks stredne veľké |
|
| 1 l |
|
| 100 g |
|
| 300-400 ml (30 %) |
|
| 400 g bez kostí a kože (treska, pstruh, makrela, losos) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
V hrnci rozohrejeme maslo a orestujeme na ňom najemno nakrájanú cibuľu a slaninu nakrájanú na rezance.
- 2
Potom vložíme na kocky nakrájané očistené zemiaky a zalejeme horúcim zeleninovým vývarom. Varíme asi 8 minút, aby zemiaky takmer zmäkli.
- 3
Pridáme kukuricu a kúsky údenej ryby. Krátko povaríme a podľa chuti pridáme smotanu, soľ a korenie. Nakoniec vmiešame najemno nasekanú petržlenovú vňať.
Tiež zemiaková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu