Krémová kačacia polievka s domácimi rezancami
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár Metro, 17. januára 2021
Foto: Dušan Křístek
Suroviny
1 skelet |
|
200 g |
|
|
|
2-3 ks |
|
1 ks |
|
kúsok |
|
2 stonky |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1-2 strúčiky |
|
1/2 ks |
|
|
|
250 ml |
|
|
|
|
|
Rezance: | |
200–240 g |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Rezance: Z múky a vajec vypracujeme tuhšie pružné cesto. Necháme pod utierkou aspoň 20 minút odpočívať. Potom cesto rozvaľkáme, nakrájame na hrubšie rezance a necháme na utierke obschnúť.
- 2
Rozpálime dobre hrniec a na lyžici oleja opečieme zo všetkých strán skelet z kačice a nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler (pol mrkvy a póru odložíme). Pridáme rozkrojenú cibuľu a korenie a po chvíľke zalejeme studenou vodou a osolíme. Necháme zovrieť a pridáme stonkový zeler. Stiahneme var, pozbierame penu a necháme variť tiahnutím aspoň 2 hodiny.
- 3
Po 2 hodinách pridáme umyté hydinové drobky. Varíme do zmäknutia drobkov. Vývar scedíme, skelet oberieme a drobky nakrájame. Všetko vrátime do vývaru.
- 4
Na panvici rozohrejeme maslo a na miernom ohni restujeme na rezančeky nakrájanú mrkvu, neskôr pridáme na rezančeky nakrájaný pór a nadrobno nakrájaný cesnak. Osolíme, okoreníme a odstavíme.
- 5
Do kačacieho vývaru vložíme variť na 2 minúty rezance, potom prilejeme smotanu, ochutíme muškátovým orieškom a vložíme aj restovanú zeleninu. Necháme krátko prejsť varom a prípadne dochutíme. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Tiež polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu